Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μην πυροβολείτε τον ελεύθερο επαγγελματία, κύριε Τσακίρη!

Μην πυροβολείτε τον ελεύθερο επαγγελματία, κύριε Τσακίρη!

Διαβάζοντας τα όσα φέρεται να δήλωσε από τη Φλώρινα ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, ότι δηλαδή όσοι δεν μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές τους, να κλείσουν τα μπλοκάκια τους και να πάνε στη Βουλγαρία, μείναμε – το δίχως άλλο – εμβρόντητοι.

Σε μια χώρα όπου ο «Θάνατος του Εμποράκου» έχει καταστεί κακό συνήθειο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6,5 μνημονιακών χρόνων, τέτοιες δηλώσεις, είτε έχουν ειπωθεί κατ’ αυτό τον τρόπο, είτε, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσακίρης, παρερμηνεύτηκαν, μόνο κακό κάνουν και δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας απέναντι σε αυτό που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ειλικρινά, είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς το σκεπτικό μιας τέτοιας τοποθέτησης: Δηλαδή, όποιος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, «τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία»; Αυτή είναι η λύση που προκρίνει ο ερίτιμος κ. Τσακίρης για την προκοπή αυτού του κλάδου, που τόσα χρόνια του φορτώνουν τα μύρια όσα;

Δυστυχώς, έχουμε χάσει το μέτρο ως χώρα. Ίσως γιατί λησμονούμε ποια επαγγελματική ομάδα συνιστούσε επί μακρόν τη ραχοκοκαλιά του παραγωγικού ιστού της Ελλάδας. Κι αντί να ακούγονται συγκεκριμένες προτάσεις και να δίνονται ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά της, οι εκάστοτε κυβερνήσεις έκαναν το παν για να τη σκοτώσουν!

Και από αυτό δεν εξαιρείται ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δυστυχώς, τέτοιου είδους τσιτάτα, σαν κι αυτό που φέρεται να εκστόμισε ο κ. Τσακίρης παρέλυσαν την ελληνική παραγωγή.

Αλήθεια, έχει κάνει τελευταία ο κύριος διοικητής μια βόλτα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Μακεδονίας και της Θράκης; Ή μήπως δεν γνωρίζει καν ότι ολόκληροι κλάδοι με σπουδαία κατά το παρελθόν εμπορική δραστηριότητα αναγκάστηκαν να μετοικήσουν στα Σκόπια, τη Σερβία, την Αλβανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία, για να γλιτώσουν από το οικονομικό «πογκρόμ» της αθάνατης ελληνικής «αρπαχτής»;

Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν διαφέρει από το κλασικό πιανίστα των ταινιών γουέστερν που τον πυροβολούσε ο εκάστοτε «desperado» για το κέφι του. Όμως αυτός ο πιανίστας έχει γεμίσει «κουμπότρυπες».

Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, έστω για μια φορά. Δεν είναι αργά. Ποτέ δεν ήταν κι ούτε θα είναι...

Σχετικές ειδήσεις