Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ναι, ξέρουμε... 5’ νωρίτερα, θα μας είχατε σώσει!

Ναι, ξέρουμε... 5’ νωρίτερα, θα μας είχατε σώσει!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τις δηλώσεις - ανέκδοτο όλων αυτών που μας έχουν χορτάσει... σώσιμο!

Όσο περνάνε οι ώρες και πλησιάζει το δημοψήφισμα της Κυριακής, τόσο πολλαπλασιάζονται οι δηλώσεις όλων εκείνων που ήθελαν να μας σώσουν από πριν αλλά δεν... πρόλαβαν. Τελευταίος ο κ. Γιούνκερ. Μόλις 60 εκατ. ευρώ, λέει τώρα, πως ήταν η διαφορά της πρότασης των Ευρωπαίων από εκείνη της ελληνικής κυβέρνησης.

Κλαίει, λέει, ο κ. Γιούνκερ που για 60 ψωροεκατομμύρια ευρώ η Ελλάδα κινδυνεύει, λέει, να βγει εκτός Ευρώπης.

Του Νίκου Συρίγου

Ξεπερνάμε ότι η Ευρώπη δεν είναι μαγαζί ούτε του κ. Γιούνκερ, ούτε της κ. Μέρκελ... Επειδή όμως βαρέθηκα, φαντάζομαι και πολλοί από εσάς να παίζουν με τη νοημοσύνη μας, ακούγοντας τον κ. Γιούνκερ, μου ήρθε στο μυαλό ένα ανεκδοτάκι... Αυτό με τα «πέντε λεπτά νωρίτερα...».

Ομοιότητες με πρόσωπα, θεσμούς και χώρες, δικαιολογούνται:

Μια νεκροφόρα πάει από τα λιμανάκια στη Bάρκιζα στο νεκροταφείο για να θάψει το νεκρό που κουβαλάει. Σε μια στροφή το αμάξι φεύγει, ανοίγει η πίσω πόρτα, πέφτει η κάσα, ανοίγει και ο νεκρός πέφτει στο δρόμο...

Περνάει μια νταλίκα, τον πατάει, κατεβαίνει ο νταλικέρης τον βλέπει και λέει:

- Που να τον πάω τώρα το μαλάκα ας πρόσεχε...και του δίνει μια και πάει πίσω από τους θάμνους.

Περνάει ένας κυνηγός με το σκυλί του το οποίο πάει πίσω από το θάμνο και μυρίζει. Ο κυνηγός με το που το βλέπει αρχίζει και ρίχνει νομίζοντας ότι είναι θήραμα. Mόλις βλέπει ότι είναι άνθρωπος λέει:

- Πω, Πω, τι έκανα ο μαλ...ς,αλλά ποιος ξέρει τι έκανε αυτός πίσω από τους θάμνους...
και του δίνει μια και πέφτει στη θάλασσα.

Περνάει ένα σκάφος και ο ιδιοκτήτης του ακούει θόρυβο από την προπέλα. Σκύβει, βλέπει πως χτύπησε τον άνθρωπο και τρελαίνεται... Ανεβάζει τον νεκρό και τον πάει στο νοσοκομείο.

Εκεί που είναι στην αναμονή και περιμένει όλο αγωνία, βγαίνει ο χειρουργός με ύφος χιλίων καρδιναλίων, γυρνάει και του λέει:

- Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε... 5 λεπτά νωρίτερα να μας τον είχατε φέρει, θα τον είχαμε σώσει!!!

Σχετικές ειδήσεις