ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Βουλή - Διαπλοκή: Περιμένετε να ακούσετε ονόματα και διευθύνσεις; Καλά κρασιά!

Βουλή - Διαπλοκή: Περιμένετε να ακούσετε ονόματα και διευθύνσεις; Καλά κρασιά!

Βλέποντας κανείς τον πρωθυπουργό να φουσκώνει σαν διάνος από το βήμα της Βουλής, παραδίδοντας στον πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Βούτση, το αίτημα για τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, δεν ξέρει ειλικρινά πώς θα έπρεπε να αντιδράσει: να βάλει τα γέλια ή να μπήξει τα κλάματα;

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτική κατάντια. Κι επειδή η μνήμη των πολιτικών εθνοπατέρων μας είναι μάλλον επιλεκτική, για να μην πούμε ατροφική, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον «cool Αλέξη» ότι η ίδια ακριβώς συζήτηση που είναι να γίνει στις 10 ή 20 Οκτωβρίου και με τόσο στόμφο ζήτησε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/09) ο αρχηγός της κυβέρνησης των «διαπραγματευτών», είχε γίνει πριν από έξι μήνες ακριβώς και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου!

Το αποτέλεσμά της; Μια τρύπα στο νερό! Επί μία ολόκληρη ημέρα, η κοινοβουλευτική κουβέντα αναλώθηκε σε ύβρεις, εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο πολιτικού λόγου και ανούσιες πολιτικές αντεγκλήσεις, τα οποία προκαλούσαν απλά φοβερό πονοκέφαλο σε όποιον τολμούσε να συντονίσει τον τηλεοπτικό δέκτη του στο κανάλι της Βουλής.

Δεν ακούστηκαν ποτέ ούτε ονόματα αλλά ούτε και διευθύνσεις, όπως ακούσαμε την Τετάρτη να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το ερώτημα που, ευθύς αμέσως, γεννάται, είναι απλό: Αφού τότε, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μιλήσει επιτέλους και να φανερώσει ονόματα και ανομίες των διαβόητων «νταβατζήδων» (sic), γιατί να πιστέψουμε τώρα ότι στις 10 ή 20 Οκτωβρίου, η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δεν θα είναι, για πολλοστή φορά, μία από τα ίδια;

Μεταξύ μας, ο «πρότερος ανέντιμος κοινοβουλευτικός βίος» δεν μας επιτρέπει μηδαμώς να αισιοδοξούμε. Εάν, λοιπόν, εκείνο το βράδυ (της συζήτησης ντε!) έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, κλείστε την τηλεόραση και πιείτε κανένα ποτάκι ή βγείτε καμιά βόλτα.

Γιατί, αν κάνετε το λάθος να βρεθείτε μπροστά από το «χαζοκούτι» και έχετε και την απαίτηση να ακούσετε «ονόματα και διευθύνσεις», τότε καλή σας τύχη και καλά κρασιά!

Σχετικές ειδήσεις