ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αχ Αλέξη: Τα έκανες «σαλάτα» στα οικονομικά και «μούσκεμα» στα εθνικά!

Αχ Αλέξη: Τα έκανες «σαλάτα» στα οικονομικά και «μούσκεμα» στα εθνικά!

Τη στιγμή που οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους με τα όσα ανιστόρητα διαδίδει τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος τους, ο Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά και την αθλιότητα του τουρκικού ΥΠΕΞ, που έθεσε ξανά ζήτημα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, η γενικότερη αίσθηση είναι πως η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά, το λιγότερο, «χλιαρά» και αμήχανα απέναντι σε αυτό το κρεσέντο προκλητικότητας.

Δυστυχώς, αυτή η ιστορία με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κρατάει εδώ και αρκετό καιρό. Το ίδιο ακριβώς έγινε κι όταν οι ιμάμηδες έκαναν λειτουργία με τις «ευλογίες» του Ερντογάν μέσα στην Αγια-Σοφιά, τα ίδια κι όταν ο φοβερός και τρομερός Κοτζιάς επισκεπτόταν πρόσφατα την Αλβανία, με τους τσάμηδες να «παραληρούν» στους δρόμους των Τιράνων, βγάζοντας ανθελληνική χολή με τους... κουβάδες!

Και πάλι, όταν ο εξίσου ανιστόρητος Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, έθεσε θέμα «Τσαμουριάς», το ελληνικό ΥΠΕΞ αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση με χαρακτηρισμούς, αντί να απευθύνει διάβημα διαμαρτυρίας στην Κομισιόν, ώστε να μαζέψει λίγο τα λουριά του Αυστριακού τεχνοκράτη.

Το ερώτημα είναι απλό: γιατί τέτοια χαλαρότητα, κύριε Τσίπρα; Αφού βλέπεις, βρε Αλέξη, ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν πιάνει, ειδικά απέναντι στον «Σουλτάνο».

Και ύστερα, όταν φωνάζουμε και λέμε εδώ και καιρό τώρα, μέσα από το Newsbomb.gr ότι αυτό το ξαφνικό (;) ανθελληνικό «τσουνάμι» μόνον τυχαίο δεν είναι, στην κυβέρνηση των «διαπραγματευτών» πετάνε χαρταετό και σφυρίζουν αδιάφορα!

Αλλά βέβαια: στο να βγαίνουν οι υπουργοί σου και να μιλάνε για «κόκκινες γραμμές», για οικονομικά μέτρα και τα ρέστα είναι πρώτοι και το παίζουν και «μάγκες». Όταν όμως φτάνει η ώρα να μιλήσουν ανοικτά για εθνικά θέματα, τότε θυμίζουν τον αξέχαστο Σταύρο Ξενίδη στην κωμωδία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» (1965) , ο οποίος σε ρόλο στρατηγού δεχόταν τη φαρμακερή ατάκα της «στρατηγίνας» Λιλής Παπαγιάννη: «Εσύ, Μπούλη, ρούφα το αυγό σου...».

Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κωμωδία, αλλά με μια ιλαροτραγωδία πρώτου μεγέθους...

Μια συμβουλή μόνο: Ξυπνήστε εκεί στην κυβέρνηση! Ξυπνήστε προτού να είναι πολύ αργά!

Σχετικές ειδήσεις