ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μας βγαίνουν με «κόκκινο» οι Τούρκοι: «Κλασικοί Έλληνες προβοκάτορες»

Μας βγαίνουν με «κόκκινο» οι Τούρκοι: «Κλασικοί Έλληνες προβοκάτορες»

Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Τη στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα στο Αιγαίο, τα τουρκικά ΜΜΕ επιτίθενται με απίστευτη δριμύτητα σε βάρος των αντίστοιχων ελληνικών και σε ρόλο τιμητή υποστηρίζουν πως τα όσα γράφονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της χώρας μας για το περιστατικό στην ακριτική νήσο Ρω είναι προβοκάτσια.

Ναι, σωστά διαβάζετε: Με απλά λόγια, οι Τούρκοι έρχονται με τη στάση τους να επιβεβαιώσουν τη γνωστή παροιμία «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας ζητάνε και το βόδι!».

Την αρχή έκανε η γνωστή φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak», η οποία με ένα κατάπτυστο άρθρο υπό τον τίτλο «Κλασικοί Έλληνες», κατηγορεί την ελληνική πλευρά για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ενώ κάνει λόγο για «φανταστικά και ανύπαρκτα περιστατικά».

Εξίσου απαράδεκτη είναι και η αναφορά που γίνεται στο συγκεκριμένο άρθρο, ότι δήθεν η ελληνική πλευρά έστησε μια μονταζιέρα ψευδών ειδήσεων «μόνο και μόνο, για να ενοχοποιηθεί η Τουρκία».

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά: «Ο ισχυρισμός της Ελλάδας (σ.σ. για το περιστατικό της Ρω) δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μια προσπάθεια των γειτόνων να δημιουργήσουν κλίμα παγιωμένων εντάσεων».

yeni safak

Όσοι διαθέτουν μυαλό, απλή λογική και λίγη γνώση, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ποτέ μέχρι τώρα η ελληνική πλευρά δεν θα προχωρούσε σε απάντηση με πραγματικά πυρά, παρά μόνον εάν υπήρχε σαφής παραβίαση των Κανόνων Εμπλοκής, όπερ και εγένετο στο περιστατικό της Δευτέρας (09/04/2018) με το ελικόπτερο στη Ρω.

Διαβάστε σχετικά:

Είναι, το λιγότερο, τραγελαφικό, να ομιλεί η Τουρκία για «ελληνική προβοκάτσια», όταν καθημερινά αξιωματούχοι της εκφράζουν ακραίες, φιλοπόλεμες και μαξιμαλιστικές θέσεις, εμπνεόμενοι από τον ανιστόρητο μεγαλοϊδεατισμό που επιχειρεί το καθεστώς Ερντογάν να επαναφέρει στο εσωτερικό της χώρας του.

Θα συνιστούσαμε, μάλιστα, στους εξ Ανατολών συναδέλφους δημοσιογράφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα περί «μονταζιέρας».

Δόξα τω Θεώ, το Διαδίκτυο έχει πολλά καταγεγραμμένα περιστατικά με κατασκευασμένα δημοσιεύματα, που «ανέβηκαν» μόνο και μόνο για να στήσουν σκηνικά «θερμών» επεισοδίων. Αν ψάξουν, μάλιστα, στο αρχείο των ειδήσεων του Newsbomb.gr, θα εκπλαγούν με αυτά που θα βρουν μπροστά τους!

Ίσως θα πρέπει, μάλιστα, τα «καρντάσια» να θυμηθούν ότι σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις απαιτούνται δύο ακριβές αρετές: Σύνεση και ψυχραιμία…

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις