ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: Κανένας κίνδυνος από το ραμαζάνι

Μουντιάλ 2014: Κανένας κίνδυνος από το ραμαζάνι

Απόλυτα ασφαλής θα είναι όποιος ποδοσφαιριστής ακολουθήσει την μουσουλμανική νηστεία κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 «λέει» η FIFA

Το ραμαζάνι, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται να τρώει κάποιος μόνο πριν την ανατολή και μετά τη δύση του ηλίου, αρχίζει το Σάββατο (28/6) και δεν πρόκειται να έχει καμία αρνητική αντίδραση τους παίκτες που θα συνεχίσουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως δήλωσαν τα στελέχη της ιατρικής υπηρεσίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Το Ιράν και η Αλγερία είναι οι ομάδες που προέρχονται από το μουσουλμανικό κόσμο κι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη φάση των νοκ άουτ αγώνων, ενώ αρκετές ακόμα είναι οι Εθνικές που διαθέτουν στο ρόστερ τους μουσουλμάνους παίκτες. Ο Τζίρι Ντβόρακ, επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της FIFA, είπε ότι έχουν γίνει μελέτες στην Τυνησία και την Αλγερία για τυχόν επιδράσεις που μπορεί να έχει η νηστεία στην απόδοση των παικτών και ήταν αρνητικές. «Εάν το ραμαζάνι ακολουθείται κατάλληλα η φυσική απόδοση δεν επηρεάζεται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι μουσουλμάνοι ποδοσφαιρικές δεν έχουν κανένα μειονέκτημα έναντι των υπολοίπων, κάτι που φάνηκε και στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. «Οι παίκτες που ακολουθούν το ραμαζάνι μπορούν πάντα να ζητήσουν την εξαίρεση και να κάνουν τη θρησκευτική νηστεία σε μια πιο κατάλληλη στιγμή. Αυτό το έχω μάθει από τους θρησκευτικούς ηγέτες», συμπλήρωσε το στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού: Η μεγάλη στιγμή της Εθνικής μας έφτασε (pics)

Μουντιάλ 2014: Έντονη δυσαρέσκεια Πίρλο

ΝΕΡΙΤ: Το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ