ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ βγαλμένο από... ποδοσφαιρικά παραμύθια

Μουντιάλ βγαλμένο από... ποδοσφαιρικά παραμύθια

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι λοιπόν και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας πέρασε στην ιστορία καθώς χθες (13/7) με την νίκη της Γερμανίας επί της Αργεντινής στην παράταση, γράφτηκε η τελευταία παράγραφος ενός ποδοσφαιρικού έπους για το οποίο θα συζητάμε για χρόνια.

Η διοργάνωση των... ρεκόρ -όπως την χαρακτήρισαν πολλοί- μας έδωσε τόσα πολλά στοιχεία προς μελέτη, τα οποία ίσως αρκούν μέχρι και την επόμενη τελετή έναρξης στη Μόσχα σε τέσσερα χρόνια από σήμερα.

Τι ξεχωρίσαμε; Ποια ήταν τα ρεκόρ που σημειώθηκαν; Ποια ήταν η έκπληξη και ποια η απογοήτευση της διοργάνωσης; Ποιο ήταν το καλύτερο γκολ; To Newsbomb.gr κάνει την ανασκόπηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και απαντάει σε όλα τα ερωτήματα.

Τα ρεκόρ του Μουντιάλ
Πρώτο και καλύτερο αυτό του Μίροσλαβ Κλόζε. Ο Γερμανός στράικερ ξεπέρασε τον Ρονάλντο στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών και με 16 γκολ πέρασε στο πάνθεον της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Η Γερμανία κέρδισε με 7-1 τη διοργανώτρια Βραζιλία και δημιούργησε ένα κατάλογο από ρεκόρ, μεταξύ των οποίων: Η Γερμανία έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει εφτά γκολ σε ημιτελικό Μουντιάλ. Επίσης έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει σε ημιτελικό Μουντιάλ με έξι γκολ διαφορά (το 1954 είχε κερδίσει η ίδια με 6 - 1 την Αυστρία). Στο 5 - 0 που πέτυχε ο Σάμι Κεντίρα έσπασε και το ρεκόρ των περισσότερων tweets ανα λεπτό (580.166)!

Iσοφαρίστηκε το ρεκόρ παραγωγικότητας γκολ. Το γκολ του Γκέτσε στον τελικό ήταν το 171ο, όσα και στο Μουντιάλ της Γαλλίας.

Η μεγάλη απογοήτευση
Χωρίς δεύτερη σκέψη η Ισπανία. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2010 εμφανίστηκαν κορεσμένοι αλλά και κουρασμένοι και σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να μας πείσουν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η ήττα με 5-0 από την Ολλανδία στην πρεμιέρα ήταν μόνο η αρχή.

Η μεγάλη έκπληξη.
Η αντίπαλός της Ελλάδος στην φάση των 16, Κόστα Ρίκα. Η ομάδα του Τζόελ Κάμπελ πέρασε πρώτη στον πιο δύσκολο όμιλο του Μουντιάλ, ξεπέρασε το εμπόδιο της Εθνικής μας και στα προημιτελικά βρέθηκε ένα βήμα από το να αποκλείσει και την Ολλανδία.

Το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης
Η... μάχη άναμεσα σε Χάμες Ροντρίγκες και Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν σκληρή, ωστόσο στα μάτια μας το γκολ του Ολλανδού έκανε τη διαφορά και θα μνημονεύεται ως highlight για πολλά χρόνια στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ta highlights του Μουντιάλ
Η διαιτητική εύνοια της Βραζιλίας με την Κροατία, ο διασυρμός της Ισπανίας από την Ολλανδία, τα χέρια... χταποδιού του τερματοφύλακα του Μεξικού κόντρα στην Βραζιλία, το δάγκωμα του Σουάρεζ σε αμυντικό της Ιταλίας, το... κλάμα του Ρονάλντο κόντρα στην Γερμανία, ο τραυματισμός του Νεϊμάρ, ο "άγιος" Nόιερ για την Γερμανία κόντρα στην Αλγερία, το αμυντικό τείχος της Αργεντινής αλλά και τα καρότσια με γκολ των Γερμανών κόντρα στη Βραζιλία, θα βοηθήσουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση να μείνει στην ιστορια ως μια από τις κορυφαίες (αν όχι η κορυφάια)! Ραντεβού σε τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Στην κορυφή του κόσμου η Γερμανία (pics+vid)