ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Champions League: Η «μάχη» Ρονάλντο- Μέσι κι ο κορυφαίος Λεβαντόφσκι

UEFA Champions League: Η «μάχη» Ρονάλντο- Μέσι κι ο κορυφαίος Λεβαντόφσκι
Ξανά αντιμέτωποι Μέσι και Ρονάλντο
AP Images

UEFA: Στο περιθώριο της κλήρωσης του Champions League – που «έβγαλε» κόντρα της Γιουβέντους με τη Μπαρτσλεόνα – δόθηκαν τα βραβεία των κορυφαίων της Ευρώπης για το 2020.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στη διάρκεια της κλήρωσης του Champions League στράφηκε στο ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ σε ένα γκρουπ που δεν «καταδικάζει» τον νταμπλούχο Ελλάδας, παρόλα αυτά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και εύκολος.

Προφανώς και το μεγάλο φαβορί είναι η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με το πανάκριβο και πανίσχυρο ρόστερ, ενώ αρκετοί γνώριμοι του Ολυμπιακού θα βρεθούν στον δρόμο του, τόσο στα παιχνίδια με την Πόρτο όσο και σε αυτά με τη Μαρσέιγ. Για την κλήρωση των «δράκων» μίλησε ο παλιός τερματοφύλακας της ομάδας, Βίτορ Μπαΐα.

Την ανάλυση για λογαριασμό του Ολυμπιακού έκανε ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο σύμβουλος σε θέματα μεταγραφών των «ερυθρόλευκων» προφανώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν την Μαρσέιγ, αφού μιλάμε για μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Κόντρα Ρονάλντο - Μέσι στους ομίλους

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με την κλήρωση του Champions League, τα… κέφια της κληρωτίδας έφεραν ξανά αντιμέτωπους τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα θα κοντραριστούν στον έβδομο όμιλο, τον οποίο συμπληρώνουν Ντιναμό Κιέβου και Φερεντσβάρος. Η κάτοχος του τίτλου Μπάγερν θα αναμετρηθεί με Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλτσμπουργκ και Λοκομοτίβ Μόσχας ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ίντερ και Γκλάντμπαχ.

Κορυφαίος όλων ο Λεβαντόφσκι

Πριν από τη διαδικασία της κλήρωσης, απονεμήθηκαν και τα βραβεία της UEFA για το 2020. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη για τη χρονιά που πέρασε ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός «killer» ήταν και ο κορυφαίος επιθετικός. Το βραβείο για τον καλύτερο μέσο της χρονιάς πήρε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι ενώ καλύτερος αμυντικός ήταν ο Τζόσουα Κίμιχ της Μπάγερν Μονάχου. «Βαυαρικό» ήταν και το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα, αφού το πήρε ο Μάνουελ Νόιερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης, η UEFA προχώρησε και σε μια εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε πως θα επιτρέψει στις διοργανώσεις της να υπάρχουν φίλαθλοι, σε ποσοστό 30% της χωρητικότητας των γηπέδων, αρκεί να υπάρχει το «ΟΚ» και από τους νόμους και τις διατάξεις της κάθε χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Η UEFA επιτρέπει κόσμο στα γήπεδα κόντρα στον κορονοϊό

Ολυμπιακός: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι στους ομίλους του Champions League

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr