ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστολή σε Κικίλια, Αυγενάκη, Χαρδαλιά και λοιμωξιολόγους για τις μικρές κατηγορίες

Επιστολή σε Κικίλια, Αυγενάκη, Χαρδαλιά και λοιμωξιολόγους για τις μικρές κατηγορίες
InTime

Με πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μαζί με τη Super League 1 και την ένωση Super League 2/Football League, έστειλαν επιστολή προς όλους τους αρμόδιους ζητώντας λύση για τις μικρότερες κατηγορίες του ποδοσφαίρου της χώρας.

Από τον Μάρτιο και το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού οι μικρότερες κατηγορίες του ποδοσφαίρου στη χώρα έχουν σταματήσει. Η Super League 1 επέστρεψε στη δράση και ολοκληρώθηκε, ενώ ξεκίνησε κανονικά τη φετινή σεζόν. Δεν έγινε, όμως, το ίδιο με τη Super League 2 και τη Football League που εδώ και εννέα μήνες είναι εκτός δράσης.

Αυτή η εξέλιξη έχει φέρει εκατοντάδες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στα όριά τους καθώς έχουν μείνει εκτός δουλειάς και δεν αμείβονται. Ο ΠΣΑΠ κατά καιρούς έχει κάνει ενέργειες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να μάθει πως και αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League, ωστόσο, απάντηση δεν έχει δοθεί στα ερωτήματα του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών.

Όπως ενημέρωσε την Τρίτη (1.12), ο ΠΣΑΠ μαζί με τη Super League 1 και την ένωση Super League 2 και Football League, έστειλαν νέα επιστολή σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και στους λοιμωξιολόγους, ζητώντας να μπει στο τραπέζι ο τρόπος με τον οποίο θα αρχίσουν άμεσα τα πρωταθλήματα, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που ήδη υπάρχει για τη Super League 1.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

Ο ΠΣΑΠ ανέλαβε στις 26 Νοεμβρίου 2020 την πρωτοβουλία ώστε να συγκληθεί ευρεία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των φορέων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των αρμόδιων Υπουργείων, με σκοπό να συζητηθεί διεξοδικά το μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί στη Super League 2 και τη Football League επειδή για σχεδόν 9 μήνες, από τον περασμένο Μάρτιο, παραμένουν ανενεργές.

Η δραματική καθυστέρηση στην έναρξή τους έχει οδηγήσει στο σημείο «μηδέν» εκατοντάδες συναδέλφους μας, αλλά και εργαζόμενους στις ΠΑΕ.

Για τον λόγο αυτό ο Σύνδεσμός μας απέστειλε σχετικό αίτημα στη Super League 1, τη Super League 2/Football League και την ΕΠΟ, ώστε να συζητηθεί εκτενώς με τους κρατικούς φορείς η δραματική κατάσταση που επικρατεί στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες και η εξεύρεση λύσεως. Οι διοργανώτριες αρχές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων απάντησαν καταφατικά, όχι όμως και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου που για δικούς της λόγους επέλεξε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας.

Λόγω αυτού ο ΠΣΑΠ, η Super League 1 και η Super League 2/Football League απέστειλαν σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2020 επιστολή στον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια, στον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κύριο Νίκο Χαρδαλιά και στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ώστε να τεθεί από κοινού επί τάπητος το πώς οι δύο κατηγορίες θα αρχίσουν άμεσα τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθεί η Super League 1 και έχει αποδεχθεί στην πράξη ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Η επιστολή του ΠΣΑΠ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις Μητσοτάκη - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις