ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Το μεγάλο ραντεβού με τη Γαλλία κι ο αντίπαλος στη δεύτερη ευκαιρία για το Euro 2024

Εθνική Ελλάδας Euro 2024
Intime News

Εθνική Ελλάδας: Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στα προκριματικά του Euro 2024, με ένα μεγάλο ματς κόντρα στη Γαλλία και μαθαίνει αντίπαλο ενόψει των playoffs του Nations League.

Τα πρωταθλήματα διακόπτονται την εβδομάδα που ξεκίνησε κι άπαντες μπαίνουν σε ρυθμούς… εθνικών ομάδων.

Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές για τα προκριματικά του Euro 2024. Η Ελλάδα έχει ρεπό την προτελευταία αγωνιστική και γι’ αυτό τον λόγο δίνει φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία στη Ριζούπολη, την ερχόμενη Παρασκευή (17/11). Την τελευταία αγωνιστική, όμως, δίνει ένα μεγάλο ματς με αντίπαλο τη Γαλλία, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους φιλάθλους.

Η Εθνική Ελλάδας έχει μόνο μαθητικές ελπίδες πρόκρισης, αλλά ουσιαστικά έχει αποκλειστεί, καθώς θα πρέπει η Ολλανδία να πέσει θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, να χάσει δηλαδή από το Γιβραλτάρ και στη συνέχεια να χάσει και από την Ιρλανδία.

Ωστόσο, το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον λόγω του ότι ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά στην OPAP Arena ορισμένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ξεχωρίζει, φυσικά, η παρουσία του σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ αλλά και η πρώτη κλήση του 17χρονου Γουαρέν Ζαϊρέ Εμερί που επίσης αγωνίζεται στους Παριζιάνους.

Μαθαίνει αντίπαλο η Εθνική

Η Εθνική είχε ένα βουνό να ανέβει στον όμιλο της, καθώς θα έπρεπε να αφήσει εκτός μια εκ των Γαλλία κι Ολλανδία. Οι διεθνείς έδωσαν μεγάλη μάχη, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν την υπέρβαση, ωστόσο με την εικόνα τους έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν στη… δεύτερη ευκαιρία που έχουν μέσω των playoffs του Nations League.

Στον δεύτερο δρόμο που έχει με προορισμό τη Γερμανία, η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες της League C που δεν κατάφεραν να περάσουν μέσω των προκριματικών. Το μεγάλο «διπλό» του Καζακστάν στη Φινλανδία, κράτησε στο… περίμενε, μέχρι το «παράθυρο» του Νοεμβρίου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όσον αφορά στον αντίπαλο του στον ημιτελικό του.

Με τα τωρινά δεδομένα, πάντως, η Εθνική θα υποδεχθεί στην «OPAP Arena» το Καζακστάν στον έναν από τους δύο ημιτελικούς στις 21 Μαρτίου, διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό. Ο αγώνας που θα κρίνει το ένα από τα τελευταία τρία εισιτήρια για το Euro 2024 θα γίνει στις 26 Μαρτίου κι ο γηπεδούχος θα προκύψει έπειτα από κλήρωση.

Αναλυτικά:

21 Μαρτίου 2024

  1. Γεωργία - Λουξεμβούργο
  2. Ελλάδα - Καζακστάν

26 Μαρτίου 2024

  • Τελικός (Νικητής 1 – Νικητής 2)

Σχετικές ειδήσεις