ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Σοκαριστικός τραυματισμός για Γκάβι - «Τα αποδυτήρια έμοιαζαν με κηδεία» (vid)

Ισπανία: Σοκαριστικός τραυματισμός για Γκάβι - «Τα αποδυτήρια έμοιαζαν με κηδεία» (vid)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συγκλονισμένοι άπαντες στην Ισπανία με τον σοβαρό τραυματισμό του Γκάβι στην αναμέτρηση με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Euro 2024

Η Ισπανία επικράτησε 3-1 της Γεωργίας το βράδυ της Κυριακής (19/11), κλείδωσε την πρωτιά στον 1ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024, αλλά την αναμέτρηση επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Γκάβι.

Ο διεθνής άσος της Μπαρτσελόνα έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου μετά από σοκοαριστικό τραυματισμό στο δεξί του γόνατο. Ο 19χρονος δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Γεωργιανό, Λοχοσβίλι στο 20ό λεπτό, αποχώρησε για λίγο από τον αγωνιστικό χώρο και όταν επέστρεψε τραυματίστηκε στο 23ο λεπτό, ενώ προσπαθούσε να κοντρολάρει την μπάλα.

Αποχώρησε υποφέροντας από τους πόνους και με δάκρυα στα μάτια και αργότερα η RFEF έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τον τραυματισμό του. «Ο Γκάβι υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο δεξί του γόνατο και πρέπει να διενεργήσει εξετάσεις για να διαπιστώσει την πραγματική έκταση του τραυματισμού». Ωστόσο, θεωρείται ξεκάθαρο πως πρόκειται για ρήξη χιαστού.

Κάτι που σημαίνει πως ο νεαρός μέσος θα μείνει τουλάχιστον για έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν με την Μπαρτσελόνα, αλλά πιθανότατα και το Euro του ερχόμενου καλοκαιριού στη Γερμανία.

Στον τραυματισμό του Γκάβι στάθηκε και ο Λουίς ντε λα Φουέντε, λίγο μετά την νίκη της Ισπανίας επί της Γεωργίας με 3-1 για τα προκριματικά του Euro 2024, ένα αποτέλεσμα που εξασφάλισε στους Ιβηρες, μία θέση ως επικεφαλής στους ομίλους της τελικής φάσης.

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, πολύ δύσκολη για τον παίκτη, για την Μπαρτσελόνα, για την εθνική ομάδα, για εμένα... Απόψε είναι σαν να χάσαμε, είμαστε συντετριμμένοι», σχολίασε εμφανώς στεναχωρημένος ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε:

«Είναι μέρος του ποδοσφαίρου, αλλά είναι το πιο άσχημο κομμάτι. Τον λυπάμαι. Εκανε μια κακή στήριξη και το γόνατό του μπλοκαρίστηκε. Είναι πολύ στεναχωρημένος, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να του συμβεί κάτι τέτοιο. Στο ημίχρονο, τα αποδυτήρια έμοιαζαν με... κηδεία. Είναι η πιο δύσκολη, η πιο πικρή ημέρα από τότε που είμαι προπονητής».

Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φεράν Τόρες, αφού πέτυχε ένα γκολ, αποφάσισε να σηκώσει στον αέρα τη φανέλα του Γκάβι κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του. Ήταν μια κίνηση συμπαράστασης προς τον συμπαίκτη του, ο οποίος θα μείνει μακριά από τα γήπεδα για καιρό.