ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η συνάντηση με Εμπαπέ στα αποδυτήρια και η αποθέωση σε Μπακασέτα, Κωνσταντέλια

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η συνάντηση με Εμπαπέ στα αποδυτήρια και η αποθέωση σε Μπακασέτα, Κωνσταντέλια
Eurokinissi

Αποκαλυπτικός και απολαυστικός όπως ποτέ στο παρελθόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά το Ελλάδα - Γαλλία, μιλώντας για ποδόσφαιρο, τον Εμπαπέ, τον Κωνσταντέλια και τον μεγάλο στόχο του 2024.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε για πρώτη φορά στην «ΟPAP Arena» και παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και τη Γαλλία (2-2), για τα προκριματικά του Euro 2024.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Έλληνας τενίστας μίλησε στην τηλεόραση της Novasports όπου αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον Κιλιάν Εμπαπέ στα αποδυτήρια, το ενδεχόμενο της ισοπαλίας στο τένις αλλά και τους Τάσο Μπακασέτα και Γιάννη Κωνσταντέλια.

Αναλυτικά όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα - Γαλλία ο Στέφανος Τσιτσιπάς:

«Ναι, ήμουν τώρα μέσα και μιλάγαμε για τένις με τον Εμπαπέ, του αρέσει πολύ το τένις. Τρομερή εμπειρία! Δεν έχω βρεθεί ξανά στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλο γήπεδο. Και μάλιστα ένα γήπεδο της ομάδας που υποστηρίζω κιόλας από μικρός, της ΑΕΚ, που το κάνει ξεχωριστό. Είμαι εντυπωσιασμένος από την εμφάνιση της εθνικής. Το πάλεψε και χάρηκα γι’ αυτό. Μου αρέσει να βλέπω αθλητές να τα δίνουν όλα. Και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία. Το απόλαυσα πολύ με τον φίλο μου. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στο ματς με το Καζακστάν και θα τους υποστηρίζω σε κάθε τους προσπάθεια».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να έχει ισοπαλία στο τένις απάντησε: «Το έχω σκεφτεί, δεν θα ήταν άσχημο… Μερικές φορές έχω παίξει παιχνίδια που έλεγα ότι θα άξιζε να έρθουν ισόπαλα. Ας φύγουμε, να πάμε να φάμε και μπορεί να το συνεχίσουμε αύριο. Αυτό, τα τρία διαφορετικά αποτελέσματα, είναι που κάνει ξεχωριστό το ποδόσφαιρο και παραμένει από τα αγαπημένα μου αθλήματα. Ένιωσα σαν μικρό παιδί εδώ. Ο αθλητισμός με κάνει πάντα να νιώθω νεότερος».

Στη συνέχεια μίλησε για τους παίκτες που τον εντυπωσίασαν: «Είμαι εντυπωσιασμένος από τον Γκριζμάν. Από την κίνησή του στο γήπεδο και την αντίληψή του που μπορείς να διαπιστώσεις από κοντά. Και ο Μπακασέτας έκανε τρομερή δουλειά. Ήταν τρομερός πολεμιστής εκεί έξω. Μου φάνηκε περίεργο που έγινε αλλαγή. Και τα νέα παιδιά της εθνικής μου άρεσαν. Ντρέπομαι λίγο, γιατί μόλις έμαθα ότι παίζει για τον ΠΑΟΚ. Κωνσταντινελίας; Ναι, συγγνώμη ο Κωνσταντέλιας. Νιώθω ότι είναι τρομερό ταλέντο και θα πάει μπροστά. Δεν ήξερα ότι παίζει στον ΠΑΟΚ. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για το τένις που εξελίχθηκε στην Ελλάδα από τις επιτυχίες του ίδιου και της Μαρίας Σάκκαρη: «Δεν νιώθω βάρος, δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Περισσότερο περηφάνια και ανακούφιση αισθάνομαι γιατί το άθλημα προβάλλεται στη χώρα. Ήταν ένα όνειρό μου να βρεθεί το τένις στην Ελλάδα σε θέση που του αξίζει. Δεν είχαμε Έλληνες τενίστες σε αυτό το επίπεδο ώστε να τους ακολουθήσω σαν είδωλά μου.

Είχα τον Παγδατή γι’ αυτό. Με την Μαρία δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Νιώθω περήφανος και γι’ αυτήν. Η Μαρία ήταν που έκανε το πρώτο βήμα και με έκανε να πιστέψω ότι μπορώ να το κάνω κι εγώ. Μαζί χτίζουμε τα θεμέλια σε ένα όραμα όπου τα νεότερα παιδιά θα πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι παρόμοιο και γιατί όχι κάτι καλύτερο».

Τέλος, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στους στόχους του για το 2024: «Το Νο1 της κατάταξης, το οποίο σκέφτομαι συχνά και το θέλω πολύ και η κατάκτηση ενός grand slam. Η δουλειά μου είναι να είμαι έτοιμος για μία μεγάλη και επίπονη σεζόν το 2024. Μου αρέσει ως αριθμός το 2024, το πιστεύω ότι μπορεί να γίνει».