ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Καρφιά» σε FIFA και «Χρυσή Μπάλα» – «Χάνουν την αξιοπιστία τους»

Cristiano Ronaldo Κριστιάνο Ρονάλντο
EPA/JOSE COELHO

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο «CR7» έριξε… καρφιά για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι κορυφαίοι της χρονιάς στα βραβεία «The Best» της FIFA και τη «Χρυσή Μπάλα».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραχώρησε συνέντευξη στη «Record», με αφορμή την ανάδειξη του σε πρώτο σκόρερ το 2023.

Ο Πορτογάλος «σταρ» σημείωσε 54 τέρματα σε 59 αγώνες, κάτι που χαρακτήρισε «εκπληκτικό» και δεν παρέλειψε να πετάξει τις… σπόντες του, για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των καλύτερων σε «Χρυσή Μπάλα» και «The Best». Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Χρυσή Μπάλα και τα βραβεία The Best της FIFA χάνουν αξιοπιστία. Δεν είναι πως δεν άξιζε ο Μέσι το βραβείο, ή ο Χάαλαντ και ο Εμπαπέ αλλά υπάρχουν αριθμοί και αυτοί δεν λένε ψέματα. Θα πρέπεις να λάβει υπόψη όλη τη σεζόν. Οι αριθμοί είναι δεδομένα».

Για το επίτευγμα του, ο Ρονάλντο είπε ότι: «Δεν με εκπλήσσει το επίπεδό μου γιατί ξέρω ότι έχω ακόμη πολλά να προσφέρω. Ξέρω ότι μπορώ να βάλω αρκετά γκολ με την Αλ Νασρ και την εθνική ομάδα της χώρας μου, οπότε σε προσωπικό επίπεδο ήταν εκπληκτικό το ότι πέτυχα 54 γκολ».

Όσο για το υπάρχει στο μυαλό του η λέξη «αποχώρηση», απάντησε: «Όπως συχνά λέω στους φίλους μου, η ζωή είναι δυναμική. Το αύριο είναι αβέβαιο. Θα μπορούσα να τελειώσω την καριέρα μου στο φινάλε της σεζόν ή να παίξω για άλλα δύο με τρία χρόνια. Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής. Για όσο καιρό είναι σε καλή κατάσταση το μυαλό και το σώμα μου και διασκεδάζω να παίζω ποδόσφαιρο, θα συνεχίσω. Όταν αισθανθώ πως δεν θα είμαι πλέον χρήσιμος, θα είμαι ο πρώτος που θα κάνει αυτό το βήμα. Αυτή τη στιγμή, νιώθω πως βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και βιώνω ευχαρίστηση και ευτυχία στον αγωνιστικό χώρο, είτε είμαι στην εθνική ομάδα είτε στον σύλλογό μου. Συνεχίζω και το διασκεδάζω».

Σχετικές ειδήσεις