ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η συνταγή του Ουζουνίδη, η αγωνία του Λουτσέσκου

Η συνταγή του Ουζουνίδη, η αγωνία του Λουτσέσκου

Για τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, αυτό το ντέρμπι της Τούμπας (10/12, 7.30 μμ) σημαίνει πολλά. Πάρα πολλά. Ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι πρέπει να πάρει τη νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα να πείσει τους οπαδούς του ότι όχι απλά θέλει αλλά και μπορεί να τερματίσει πρώτος στη φετινή κούρσα.

Του Νίκου Συρίγου

Ο Παναθηναϊκός, στον αντίποδα, γνωρίζει πολύ καλά ότι με «διπλό» στην έδρα του «δικεφάλου» θα διώξει-για πολύ καιρό- τα φαντάσματα που έχουν βρει φωλιά στη Λεωφόρο και θα πάρει τεράστια βαθμολογική ανάσα, σε μία πολύ κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο μονομάχοι θα παλέψουν με κάθε τρόπο για τη νίκη, ξέροντας ότι ακόμη και η ισοπαλία (ειδικά για τον ΠΑΟΚ) ισοδυναμεί με… ήττα.

Κι αν ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει κάθε λόγο να σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το επιθετικό του πλάνο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που εδώ και καιρό δεν είναι απλά ο προπονητής του τριφυλλιού αλλά πολλά περισσότερα, ξέρει πως οι όποιες ελπίδες της ομάδας του για ένα θετικό αποτέλεσμα, ξεκινάνε από την άμυνα. Και αυτό θα επιδιώξει πριν και πρώτα απ’όλα. Να κρατήσει το μηδέν και να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να επιβάλλει έναν ρυθμό που θα παρασύρει τους παίκτες του σε λάθη. Είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη θα κατέβει στην Τούμπα, με σκοπό να χαλάσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και εν συνεχεία να φτιάξει το δικό του. Κάπως έτσι, το να ξεφύγει το σκορ και να δούμε πολλά γκολ, δεν συγκεντρώνει παρά ελάχιστες πιθανότητες. Αν πάντως συμβεί αυτό, ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι απλά το φαβορί για τη νίκη αλλά πολλά παραπάνω. Και είναι σίγουρο πως σε μια στιγμή όπως αυτή που ακόμη υπάρχει αμφισβήτηση για τους πάντες στην Τούμπα, ο δικέφαλος αυτό ακριβώς θα επιδιώξει. Μια νίκη-απόδειξη ότι και θέλει και μπορεί.