ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οριστικό: «Λουκέτο» επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα αποφάσισε η κυβέρνηση

Οριστικό: «Λουκέτο» επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα αποφάσισε η κυβέρνηση

Τη διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου επ’ αόριστον ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Βασιλειάδης, θα ξεκινήσουν άμεσα συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο, πριν την κατάρτιση του οποίου δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

«Μιλάμε με την UEFA. Είναι όλοι σοκαρισμένοι, όπως και εμείς», σημείωσε, ενώ, όπως είπε, θα γίνουν προσπάθειες να προστατευτεί η Εθνική ομάδα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο ποσοσφαιρικού «Grexit», επισήμανε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι, αν δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

«Η κυβέρνηση, εδώ και τρία χρόνια, έχει δώσει μεγάλες μάχες για την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, αλλά μένουν πολλά περισσότερα. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει αυτή η προσπάθεια και να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος», ανέφερε.

«Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας, όπου χρειαστεί, και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Υπό αυτό το πρίσμα, αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του:

Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά τα γεγονότα που «σημάδεψαν» το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική στην Τούμπα.

Σήμερα, Δευτέρα (12/03/2018) έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του Ιβάν Σαββίδη στο πλαίσιο Αυτοφώρου για το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες, Κυριακή (11/03/2018), όταν και εισέβαλε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Στο πλαίσιο του Αυτοφώρου αναζητούνται ακόμη τρία άτομα, μέλη της φρουράς του.

Να διευκρινίσουμε ότι η Αστυνομία, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αναζητά το Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο για την εισβολή στο γήπεδο που προκάλεσε τη διακοπή του ντέρμπι και όχι για το γεγονός ότι είχε μαζί του όπλο, καθώς έχει άδεια για την κατοχή του.

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Γιώργος Κομίνης για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Ο Έλληνας διαιτητής, στην αναφορά του, υποστηρίζει πως στην φάση του 89ου λεπτού, όπου ο Φερνάντο Βαρέλα σκόραρε, αρχικά ύψωσε το χέρι του για οφσάιντ, ωστόσο, έπειτα από συνεννόηση με τον β’ βοηθό, αποφάσισε να κατοχυρώσει το τέρμα για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Σχετικές ειδήσεις