ΣΠΟΡ

Χόκεϊ: Αποθεώθηκε ο αθλητής που έκοψε τον λαιμό αντιπάλου με το παγοπέδιλό του (vid)

Χόκεϊ: Αποθεώθηκε ο αθλητής που έκοψε τον λαιμό αντιπάλου με το παγοπέδιλό του (vid)

Ο Ματ Πετγκρέιβ, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο του αθλητή του χόκεϊ, Άνταμ Τζόνσον, σε ένα φρικιαστικό δυστύχημα, αποθεώθηκε από 8.000 φιλάθλους στο Σέφιλντ.

Ο Άνταμ Τζόνσον πέθανε στις 28 Οκτωβρίου όταν το παγοπέδιλο του Ματ Πετγκρέιβ έκοψε τον λαιμό του σε ένα φρικτό δυστύχημα.

Ο παίκτης των Σέφιλντ Στίλερς είχε χάσει την ισορροπία του και σήκωσε το πατίνι του προτού χτυπήσει τον 29χρονο αθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Σέφιλντ Αρένα.

Το παιχνίδι αναβλήθηκε στο 35ο λεπτό καθώς ο Τζόνσον έπεσε αιμόφυρτος στον πάγο μπροστά σε 8.000 οπαδούς. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βόρειο Γενικό Νοσοκομείο του Σέφιλντ, αλλά πέθανε λίγη ώρα αργότερα.

Ο Ματ Πετγκρέιβ ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε πάνω στον πάγο, ενώ είχα να αντιμετωπίσει διαδικτυακές επιθέσεις στα social media.

Δεκάδες λογαριασμοί τον χαρακτήριζαν ως δολοφόνο, κατηγορώντας τον πως είχε σκοπό να τραυματίσει τον Τζόνσον, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού που έχει στο πρωτάθλημα χόκεϊ της Αγγλίας, με πολλές ποινές.

Δύο εβδομάδες αργότερα ο Πετγκρέιβ δεν έχει επιστρέψει στη δράση, αλλά αποθεώθηκε από 8.000 κόσμο στο Σέφιλντ. Σε βίντεο που έχει γίνει ήδη viral φαίνεται πως οι οπαδοί των Στίλερς, αφού κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Τζόνσον, σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν τον αθλητή που προκάλεσε τον θάνατό του, όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία του στις οθόνες.

Τα σχόλια εναντίον του Πετγκρέιβ μετά το φρικτό δυστύχημα

«Ο Ματ Πέτγκρεϊβ είναι γνωστό ότι είναι βρώμικος παίκτης και έχει αποβληθεί από πολλούς αγώνες για ύπουλα χτυπήματα. Θα έπρεπε να συλληφθεί σήμερα και είναι αηδιαστικό που οι περισσότεροι τίτλοι των μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για ατύχημα», σχολίασε ένας χρήστης.

«Βλέποντας το βίντεο φαίνεται σαν να σήκωσε σκόπιμα το πόδι του για να προκαλέσει τραυματισμό. Πιθανή ανθρωποκτονία», προσθέτει ένας άλλος.

Κάποια άλλα τον χαρακτηρίζουν ως δολοφόνο...

«Υπήρξε μια δολοφονία στον πάγο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χόκεϊ στην Αγγλία. Το βίντεο τα δείχνει όλα. Το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης το ανέφεραν ως φρικτό δυστύχημα - ήταν ξεκάθαρα εσκεμμένο. Δεν έχω ξαναδεί χειρότερο αθλητικό περιστατικό στη ζωή μου. Κλείστε τον Ματ Πέτγκρεϊβ μέσα τώρα».

«Ο Ματ Πέτγκρεϊβ πρέπει να πάει στη φυλακή και να αποβληθεί δια παντός από το χόκεϊ. Μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι έγινε επίτηδες δολοφόνησε κάποιον κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Φαίνεται επίσης τρελός. Είδα μια φωτογραφία του».

«Είναι αηδιαστική κακοποίηση»


Βέβαια, υπάρχουν και οι υποστηρικτές του. Στο περιθώριο του αφιερώματος στη μνήμη του Άνταμ Τζόνσον, που πραγματοποιήθηκε έξω από το γήπεδο της Νότιγχαμ, η φίλαθλος Τίνα Τέιλορ είπε στην The Telegraph: «Το απαίσιο τρολάρισμα πρέπει να σταματήσει. Ήταν απολύτως στενοχωρημένος από τον θάνατο ενός αντιπάλου, αλλά ήταν ένα τραγικό ατύχημα και δεν έφταιγε αυτός».

Ο Χέιζελ Γουντς πρόσθεσε: «Είναι σαν ένα κακό όνειρο από το οποίο δεν μπορώ να ξυπνήσω. Η διαδικτυακή κακοποίηση προς τον Ματ είναι αηδιαστική».