ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: Επικυρώθηκε η βαθμολογία, σε άλλο ΔΣ η διαιτησία

Super League: Επικυρώθηκε η βαθμολογία, σε άλλο ΔΣ η διαιτησία

Στην επικύρωση ολόκληρης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος προχώρησε η Super League στο ΔΣ της Πέμπτης (24/4).

Με 12 ψήφους υπέρ και δύο κατά, καθώς Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης ήθελαν τη μερική επικύρωση, ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Υπέρ της επικύρωσης ψήφισαν οι Ατρόμητος, Καλλονή, Βέροια, Εργοτέλης, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Πλατανιάς. Η Ξάνθη με το μυαλό σε κάποια πιθανή προσφυγή σε αρμόδια όργανα ήθελε να επικυρωθούν μόνο οι πρώτες πέντε θέσεις της βαθμολογίας, θέση που ασπάστηκε και ο Αστέρας.

Οι Άρης και Λεβαδειακός είχαν εκπρόσωπο, ωστόσο δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα αποχώρησε νωρίς και δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία. Παράλληλα, ότι ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Δημοκράτη Παπαδόπουλο. Εκπρόσωπος του Απόλλωνα δεν υπήρχε, ενώ η ΕΠΟ ψήφισε λευκό.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός ήθελε να συζητηθούν οι προτάσεις και οι αλλαγές που αφορούν σε θέματα διαιτησίας, ωστόσο οι υπόλοιπες 13 ομάδες με δικαίωμα ψήφου αποφάσισαν να γίνει αυτή η συζήτηση σε επόμενο ΔΣ, μετά τον τελικό του Κυπέλλου.

Στο ΔΣ οριστικοποιήθηκαν και οι καταστατικές διαφοροποιήσεις που έχουν να κάνουν με τους εκπροσώπους της Λίγκας στην ΕΠΟ, αλλά και στο δικαίωμα ψήφων που μπορούν να έχουν οι ομάδες στη Γενική Συνέλευση της Oμοσπονδίας. Η Super League ζητά να αυξηθούν σε 7 από 4 οι εκπρόσωποι, ενώ θέλει να αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα και μία ψήφος στη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Αυτό το θέμα θα συζητηθεί στο προγραμματισμένο ΔΣ της Ομοσπονδίας την Παρασκευή (25/4).

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Υπέρ της ολικής επικύρωσης ψήφισαν 12 ΠΑΕ (Ατρόμητος, Βέροια, Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς). Υπέρ της μερικής επικύρωσης (θέσεις 1-5) ψήφισαν δύο ΠΑΕ (Αστέρας Τρίπολης, SKODA Ξάνθη). Η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων Play Off Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

3/ Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις της Super League προς την ΕΠΟ περί τροποποιήσεων στο καταστατικό ΕΠΟ, Πειθαρχικό Κώδικα και ΚΑΠ. Επί των εν λόγω προτάσεων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό.

4/ Με εισήγηση του προεδρείου και ενόψει του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός), όπως τα θέματα διαιτησίας που σχετίζονται με την εν γένει αναβάθμιση του Πρωταθλήματος συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.