ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η. Ατματζίδης: «Μόνο στα χαρτιά φαβορί η ΑΕΚ»

Η. Ατματζίδης: «Μόνο στα χαρτιά φαβορί η ΑΕΚ»
Υπήρξε για πολλά χρόνια βασικό στέλεχος της ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδος...

Υπήρξε για πολλά χρόνια βασικό στέλεχος της ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδος. Στο ενεργητικό του έχει και ένα ακόμα Κύπελλο με τη φανέλα ενός άλλου «δικέφαλου», του ΠΑΟΚ.

Με πέντε συνολικά κατακτήσεις, εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε πως ο Ηλίας Ατματζίδης, είναι ο άνθρωπος των …κυπέλλων.

Εννιά χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση κάποιου τίτλου από την «Ένωση» (Κύπελλο Ελλάδος το 2002) και με αφορμή τον αποψινό τελικό της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ατρόμητο, ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας παραθέτει στο newsbomb.gr τη δική άποψη για το παιχνίδι.
«Σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος δεν υπάρχουν φαβορί. Στα χαρτιά η ΑΕΚ μπορεί να είναι λόγο ονόματος και ιστορίας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα του «δικεφάλου» έχει το πάνω χέρι.
Στο ποδόσφαιρο, όσο βαριά κι να είναι η φανέλα, οι παίκτες πρέπει να δώσουν την ψυχή τους για να έρθει το αποτέλεσμα. Μέχρι να γίνει αυτό και επειδή είναι τελικός, ΑΕΚ και Ατρόμητος ξεκινούν στα ίσα».

Αν μια ενδεχόμενη κατάκτηση Κυπέλλου από την ΑΕΚ, μπορεί να «ξεπλύνει» τη βαριά ήττα που υπέστη η ομάδα από τον Ολυμπιακό;
«Έχει περάσει αυτή η ήττα. Ανήκει στο παρελθόν. Πλέον πρέπει όλοι στην ομάδα να κοιτάξουν μπροστά. Υπάρχουν δύο στόχοι και πρέπει να τους κυνηγήσουν. Ο πρώτος είναι η κατάκτηση του τροπαίου και ο άλλος στη συνέχεια είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα».

Σε ερώτηση για το κατά πόσον μπορεί η ΑΕΚ να κερδίσει την πρώτη θέση στα play οff, ο Ηλίας Ατματζίδης το συνδύασε άμεσα με το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα.
«Πολύ μεγάλο ρόλο για την κατάκτηση της 1ης θέσης στα play off, θα παίξει το αποτέλεσμα του αγώνα του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.
Αν η ΑΕΚ κερδίσει σήμερα, οπωσδήποτε θα πάει με άλλη ψυχολογία στη σειρά των αγώνων και μπορεί να τα καταφέρει. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή σε περίπτωση απώλειας του τροπαίου τότε η ομάδα θα καταρρεύσει και δεν θα έχει τύχη στα play off.
Ο σημερινός αγώνας λοιπόν για την ΑΕΚ είναι σημαντικός και κρίσιμος για πολλούς λόγους».

Διαβάστε επίσης: Δώνης: «Φαβορί η ΑΕΚ, αλλά δεν θα δειλιάσουμε!»