ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δώνης: «Φαβορί η ΑΕΚ, αλλά δεν θα δειλιάσουμε!»

Δώνης: «Φαβορί η ΑΕΚ, αλλά δεν θα δειλιάσουμε!»
Μετρημένος και ρεαλιστής για το μεγάλο σημερινό τελικό ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ, αλλά και αποκαλυπτικός....

Μετρημένος και ρεαλιστής για το μεγάλο σημερινό τελικό ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ, αλλά και αποκαλυπτικός όσον αφορά στο μέλλον του, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο Γιώργος Δώνης.

Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου χαρακτήρισε την ΑΕΚ ως φαβορί, ωστόσο τόνισε πως ο Ατρόμητος θα κυνηγήσει και την τελευταία πιθανότητα που του αναλογεί προκειμένου να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ενός αγγλικού συλλόγου, ενώ αποκάλυψε και τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον ίδιο το προηγούμενο διάστημα.

Υπάρχουν κοινά μεταξύ του τελικού του 2007, Λάρισας - Παναθηναϊκού το οποίο κατακτήσατε όντας πάλι ο τεχνικός της ομάδας που θεωρείτο ως αουτσάιντερ και του φετινού τελικού;

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κοινά καθώς η ΑΕΚ είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης, όπως ήταν τότε ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο η σημαντική διαφορά είναι ότι τότε αγωνιζόμασταν στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με αποτέλεσμα να νοιώθουμε ως γηπεδούχοι. Αντίθετα, τώρα η ΑΕΚ θα παίξει στο γήπεδο της, έχοντας στο πλευρό της τους περισσότερους οπαδούς της.

Θεωρείτε ότι θα επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές σας από την συγκεκριμένη ατμόσφαιρα;

Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεσαι σ' ένα μεγάλο γήπεδο, το οποίο είναι γεμάτο οπαδούς. Εύχομαι να επικρατήσει μια αθλητική ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. H ΑΕΚ είναι φαβορί, αλλά δεν πρόκειται να δειλιάσουμε, ούτε να επηρεαστούμε γιατί έχουμε στο ρόστερ μας παίκτες όπως οι Σφακιανάκης, Νεμπεγκλέρας, Ιτάνζ, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο που έχουν την εμπειρία και τις παραστάσεις που χρειάζονται για ένα τέτοιο σημαντικό παιχνίδι. Θα μπούμε στο ματς προκειμένου να κάνουμε το παιχνίδι μας.

Έχετε καταλήξει στο σχήμα που θα παρατάξετε στον τελικό;

Έχω βρει την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στο παιχνίδι. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού που να μας απασχολεί και ελπίζω να μην παρουσιαστεί κάτι την τελευταία στιγμή.

Θα προσαρμόσετε τα πλάνα σας με βάση την ΑΕΚ ή θα αγωνιστείτε όπως στα παιχνίδια του πρωταθλήματος;

Πάντα κοιτάμε τον αντίπαλο. Μελετούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του πάνω στα οποία θα «χτυπήσουμε». Όμως δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα μπούμε στο ματς για να δείξουμε ότι είμαστε ένα καλό και οργανωμένο σύνολο. Ο Ατρόμητος άλλωστε δεν είναι η ομάδα που θα κλειστεί στην άμυνα της. Δεν θα κακοποιήσουμε το ποδόσφαιρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ανάλογα με την έκβαση του ματς δεν θα κοιτάξουμε την τακτική μας και δεν ακολουθήσουμε τις κόντρα επιθέσεις. Στο τέλος κανείς δεν θα θυμάται ποιος έπαιξε καλά αλλά ποιος κατέκτησε το κύπελλο.

Υπάρχει κάτι το οποίο φοβάστε στον τελικό;

Υπάρχει άγχος, αλλά δε φοβάμαι τίποτα. Θα προσπαθήσω να τονώσω την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μου έτσι ώστε να ξέρουμε στο τέλος του ματς, ότι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Άλλωστε θεωρώ ότι οι τελικοί κρίνονται στην λεπτομέρεια.

Πόσο θα αλλάξει τον Ατρόμητο, ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου;

Αναμφισβήτητα, είναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο για μας αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που συμμετέχουμε σε ένα τελικό. Είμαστε μια ομάδα που αποπνέει υγεία και αυτό οφείλεται στον ιδιοκτήτη του συλλόγου που είναι πάντα συνεπής και κάνει ότι πραγματικά καλύτερο για μας. Η κατάκτηση του κυπέλλου θα αλλάξει αμέσως το γόητρο του Ατρόμητου.

Θα παραμείνετε και τη νέα αγωνιστική περίοδο στο «τιμόνι» του Ατρόμητου;

Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Υπάρχουν κάποιοι όροι στο συμβόλαιο μου για ορισμένους ελληνικούς συλλόγους, όπως και για κάποιους του εξωτερικού. Αυτήν την στιγμή όμως το μοναδικό πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι ο τελικός.

Οι προσωπικές σας φιλοδοξίες καλύπτονται από μια μεγάλη ελληνική ομάδα ή από ένα σύλλογο του εξωτερικού;

Κοιτάξτε, αν υπήρχε πρόταση από αγγλικό σύλλογο, θα έφευγα..αύριο. Ωστόσο και αυτό εξαρτάται την κατηγορία την οποία βρίσκεται. Αν για παράδειγμα δεχόμουν πρόταση συνεργασίας από την Σέφιλντ Γουέντσντεϊ ή την Τσάρλτον που αγωνίζονται στην Α' Division θα πήγαινα.

Υπήρχαν προτάσεις από αγγλικούς συλλόγους και εάν ναι από ποιους;

Είναι αλήθεια ότι έχω δεχτεί 2-3 προτάσεις από την Αγγλία. Για παράδειγμα είχα δεχτεί πριν από καιρό πρόταση συνεργασίας από την Μπρίστολ, ωστόσο δεν ήταν αυτή που επιθυμούσα.

Διαβάστε επίσης: Η. Ατματζίδης: «Μόνο στα χαρτιά φαβορί η ΑΕΚ»