ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τέλος στη βία και τη διαφθορά»

«Τέλος στη βία και τη διαφθορά»
Αποφασισμένη να δώσει ένα τέλος στη βία και τη διαφθορά που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο…

Αποφασισμένη να δώσει ένα τέλος στη βία και τη διαφθορά που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο.

Ο υπουργός πολιτισμού και Τουρισμού, σε δήλωσή του για την απόφαση του ΕΕΑ για Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου αλλά και την απόφαση του ΟΠΑΠ να σταματήσει τις επιχορηγήσεις, τόνισε: «Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στη βία και τη διαφθορά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι σημερινές αποφάσεις του ΟΠΑΠ και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δείχνουν αυτή την απόφασή μας. Κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας, θα το χρησιμοποιήσουμε».

Αναφερόμενος στις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ, ο κος Γερουλάνος, είπε: «Καταγγέλλονται οι συμβάσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με τη Σούπερ Λίγκα και τη Β΄ εθνική μέχρι τον Οκτώβριο, για να δούμε πως θα πάει η κατάσταση. Καταγγέλεται επίσης η σύμβαση με την ΕΠΟ για το κύπελλο Ελλάδας, ενώ συνεχίζεται κανονικά η χρηματοδότηση της εθνικής και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Τέλος, για το αν θα ξεκινήσει τελικά ή όχι το πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας αυτό το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αρκέστηκε στο να πει πως αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ.