ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΦΣ: Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας – Η απεργία συνεχίζεται

ΠΦΣ: Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας – Η απεργία συνεχίζεται

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, για την τελική διατύπωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.

Αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κωνσταντίνο Λουράντο, τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνο Κούβαρη και τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας, Σεραφείμ Ζήκα, συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (26/10/2015) με τον κ. Ξανθό.

Η συνάντηση απέβη άκαρπη, αναφέρει ο ΠΦΣ και τονίζει ότι η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται.

«Αυτή η κινητοποίηση αφορά την αυριανή μέρα των φαρμακείων. Το ποσοστό συμμετοχής σε ολόκληρη την Ελλάδα φθάνει το 100%. Οι λίγες εξαιρέσεις σε ελάχιστα κεντρικά σημεία, δείχνουν ότι μόνο το φαρμακείο της γειτονιάς ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ασφαλισμένο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό.

Αυτοί έχουν τα κεφάλαια, εμείς τη δύναμη που μας δίνει η συστράτευση όλων των φαρμακοποιών. Κάθε μέρα απεργίας δείχνει δύναμη και πυγμή» δήλωσε ο κ. Λουράντος, εξερχόμενος από το υπουργείο Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις