ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Να εκδοθεί άμεσα ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Να εκδοθεί άμεσα ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ

Δόθηκε μεν παράταση στις συμβάσεις των ιατρών και πολυϊατρείων με τον ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του 2015, όμως δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η σχετική διάταξη, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών(ΙΣΑ) με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός για τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους ιατρούς, καθώς και για το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής τους από τον οργανισμό.

Για το λόγο αυτό, ο ΙΣΑ ζητά να εκδοθεί άμεσα το σχετικό ΦΕΚ, διότι θα υπάρξει ξανά πρόβλημα με την αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ.

«Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπενθυμίζει στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία την ανάγκη για την έκδοση ΦΕΚ και όλο αυτό το ζήτημα δημιουργείται, διότι δεν υπάρχει πρόθεση από την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να επιλυθεί το ζήτημα μόνιμα, και η μόνη λύση θα ήταν το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις» καταλήγει ο ΙΣΑ.

Σχετικές ειδήσεις