ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα «Ελπίδας» από την κορυφή του Ολύμπου!

Μήνυμα «Ελπίδας» από την κορυφή του Ολύμπου!

«Όσο δύσκολη και αν είναι η προσπάθεια, όσο υψηλός και αν φαίνεται ο στόχος, με τη συλλογική δράση και την υποστήριξη φίλων, η ελπίδα για ζωή μπορεί να κατακτηθεί!» ήταν το μήνυμα που έστειλαν από την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, εθελοντές του ΟΡΑΜΑΤΟΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ, Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ., μεταμοσχευμένοι ασθενείς, εθελοντές δότες, γιατροί, νοσηλευτές και ορειβάτες του Φυσιολατρικού Αθλητικού Ορειβατικού Συνδέσμου (ΦΑΟΣ).

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, δρ. Στέλιος Γραφάκος, ενώ η ανάβαση έγινε με την καθοδήγηση του Κώστα Τσιβελέκα, στις 2 Ιουλίου.

Ο τελικός στόχος της δυναμικής αυτής ομάδας δεν ήταν απλά η ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή. Ήταν η ανάδειξη της σημασίας του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της ανθρώπινης δύναμης, καθώς και η δέσμευση προς κάθε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση: «Δεν είσαι μόνος είμαστε όλοι μαζί σου!».

Παράλληλα, την Κυριακή 3 Ιουλίου στην παραλία Κατερίνης, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, «Ν.Ο.ΚΑΤ», με πρωτοβουλία της κας Χρυσούλας Παρλίτση και του Προέδρου του Ομίλου κ. Κώστα Καριώτη, καθώς και τη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων ιστιοπλόων και κωπηλατών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τη σημασία της Δωρεάς Μυελού των Οστών και εγγραφή εθελοντών δοτών. Ακολούθησε μια πολύ ωραία γιορτή με ζωντανή μουσική και τραγούδια από τους Δημήτρη Δρίτσα και Βασιλική Κωστοπούλου.

Το μήνυμα «Δίνω ελπίδα, δίνω ζωή!» έστειλε και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, αθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ, Κατερίνα Νικολαϊδου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με μήνυμά της, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν και συμμετείχαν στη συμβολική αυτή δράση, επισημαίνοντας: «Είναι πολύ συγκινητικό για όλους μας το γεγονός ότι τόσοι φίλοι, εθελοντές δότες, γιατροί, νοσηλευτές και ορειβάτες, συστρατεύονται κοντά μας και κοντά στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ και με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο στέλνουν παντού το μήνυμα ότι η δύναμη της ψυχής και της θέλησης μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που παρουσιάζονται μπροστά μας, μέχρι και την πιο ψηλή κορυφή του βουνού! Αυτή η δύναμη είναι διάχυτη στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό μας Νοσοκομείο και δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής τους. Η συμβολική αυτή κίνηση, η ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, μας κάνει να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη απέναντί σας και μας δίνει ακόμα περισσότερο κουράγιο».

Εκ μέρους της κυρίας Βαρδινογιάννη και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ο κύριος Στέλιος Γραφάκος απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου, στον κύριο Κώστα Τσιβελέκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, (Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας) με την ένθερμη υποστήριξη της Αντιπεριφερειάρχου Σ. Μαυρίδου.

Σχετικές ειδήσεις