ΥΓΕΙΑ

Μαραθώνιος Ναυπλίου: 5.000 δρομείς έτρεξαν για το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (pics)

Μαραθώνιος Ναυπλίου: 5.000 δρομείς έτρεξαν για το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (pics)

Μαζική ήταν η συμμετοχή στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (04/03/2018). Περισσότεροι από 5.000 δρομείς πήραν μέρος στη διοργάνωση, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στους σκοπούς του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και μάλιστα έδωσε το σήμα εκκίνησης για τους δρομείς του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου μαζί με το Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο. Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων είχε υποδεχτεί την κυρία Βαρδινογιάννη στο Δημαρχείο και της απένειμε τιμητική πλακέτα σε ένδειξη αναγνώρισης του μεγάλου έργου και της προσφοράς της.

Παρών στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου ήταν και ο Αγγελιαφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του Συλλόγου ήταν εγκατεστημένο στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο, από την Πέμπτη (01/03/2018), από όπου πέρασαν εκατοντάδες πολίτες, ενημερώθηκαν από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Συλλόγου που έκανε και συλλογή δειγμάτων από όσους ήθελαν να γίνουν εθελοντές δότες. Στο «Φουγάρο» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ενημερωτική ομιλία του καθηγητή Στέλιου Γραφάκου, επιστημονικού υπεύθυνυ της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με θέμα τη «Σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Μυελού των Οστών» .

Στα άμεσα σχέδια του Συλλόγου είναι και η δημιουργία μίας μόνιμης συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία Συνεργαζόμενων με το ΟΡΑΜΑ Κέντρων. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών μέσα από τα δίκτυα των Δήμων.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις