ΥΓΕΙΑ

Σταδιακή επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα»

Σταδιακή επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα»

Από τα μικροβιολογικά εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» για αιμοληψίες και εργαστηριακές εξετάσεις, μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες, καθώς ξεκίνησε η σταδιακή επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Νίκαιας-Ρέντη, σχεδιάζει την αναβάθμιση του Γ.Ν.Δ.Α. «Η Αγία Βαρβάρα», παράλληλα με την επαναλειτουργία του.

Ήδη μεταφέρθηκαν και λειτουργούν στους χώρους του νοσοκομείου τα ιατρεία Αγίας Βαρβάρας, το φυσικοθεραπευτήριο από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας, ο σταθμός προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας και το οδοντοπροσθετικό του ΚΟΠ Νίκαιας για το οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες μετεγκατάστασης του στο τέλος Ιουλίου.

Επίσης, προγραμματίζεται η ενδυνάμωση του Σταθμού Προστασίας Μάνας-Παιδιού με τη μεταστέγαση σε αυτόν και του Σταθμού Προστασίας Μάνας-Παιδιού του Αιγάλεω, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης η επισκευή της στέγης της πρώην Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Δ.Α. «Η Αγία Βαρβάρα», μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα επαναλειτουργήσει η κλινική και σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση της δομής της Μονάδας Υγείας Αιγάλεω σε ιδιόκτητο κτήριο. Ακόμη, προγραμματίζεται η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών με έναν ορθοπαντογράφο με στόχο όλα τα παραπάνω «να εξασφαλίσουν την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, την διεύρυνση των κοινωνικών δράσεων στις όμορες περιοχές και ως εκ τούτου ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων πολιτών και μαθητών» επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις