ΥΓΕΙΑ

ΔΕΘ 2017: Έκθεση αφιερωμένη στην προσφυγιά από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

ΔΕΘ 2017: Έκθεση αφιερωμένη στην προσφυγιά από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Από τη Σμύρνη και τον Πόντο, στην Κύπρο και την αρχαία Ελλάδα.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου συμμετέχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με μία έκθεση εικαστικών, αφιερωμένη στην προσφυγιά.

Η έκθεση αποτελεί τμήμα της τέταρτης ομαδικής έκθεσης «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», η οποία παρουσιάστηκε από τις 22 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου, στο νοσοκομείο και θα φιλοξενηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Πρόκειται για έκθεση του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του «Παπαγεωργίου», μέσα από την οποία 21 εικαστικοί, καταγράφοντας με 25 έργα τους το δράμα ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις ρίζες τους και έζησαν το μαρτυρικό ταξίδι της προσφυγιάς, στέλνουν στους επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης, πολιτισμού και ανθρωπιάς. Η έκθεση «ταξιδεύει» τον επισκέπτη από τη Σμύρνη και γενικότερα την Ιωνία ίσαμε την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Κύπρο και την αρχαία Ελλάδα.

«Η έκθεση "Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού" αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα αισθητικής και έχει τύχει ευρύτατης κοινωνικής απήχησης, λόγω του ανθρωποκεντρικού θέματός της. Η θετική ανταπόκριση από το κοινό, η πολλαπλή αναβάθμιση της καθημερινότητας των εργαζόμενων στο χώρο μας, των ασθενών, των συνοδών και των νοσηλευόμενων παιδιών, μας γέμισε ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση και η εικαστική αυτή εκδήλωση έγινε πλέον θεσμός» τονίζει με αφορμή την παρουσία της έκθεσης στην 82η ΔΕΘ ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπάς.

«Νιώθουμε περήφανοι για την αρμονική συνύπαρξη στην έκθεση, καθηγητών, διδασκόντων και πτυχιούχων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, καθώς και μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας» επισημαίνει ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΤΕΠΕ Αντώνης Φιλιππόπουλος και προσθέτει: «Είναι χαρά και τιμή για μένα, τους εθελοντές και τους εικαστικούς του ΤΕΠΕ, η συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo για την παρουσίαση αυτής της ιδιαίτερα πετυχημένης και άκρως συγκινητικής για την ελληνική ψυχή έκθεσης».

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά στις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα, στις 10:00-22:00, με ελεύθερη είσοδο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις