ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Με το πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής», το οποίο παρέχει δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε συμπολίτες μας με δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικού ελέγχου.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ οι διαγνωστικές εξετάσεις που περιλαμβάνει είναι η σπιρομέτρηση, ο οφθαλμολογικός έλεγχος, η μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c) και ο έλεγχος αρτηριακής πίεσης.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, βρέθηκε στη Λαμία, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, όπου πραγματοποιούνταν διαγνωστικές εξετάσεις στο χώρο του Γ’ ΚΑΠΗ, στην οδό Τυμφρηστού 58, από τις 9.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα. Το πρόγραμμα συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες.

Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε «όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία και δράση» και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν τα παιδιά των Ρομά της περιοχής, μετά από συνεννόηση και πρωτοβουλία, του ΚΕΕΛΠΝΟ με το Δήμο Λαμιέων.

Οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» είναι:

Κοζάνη 6-7 Οκτωβρίου

Ηράκλειο 13-15 Οκτωβρίου

Πύργος 3-4 Νοεμβρίου

Σέρρες 9-10 Νοεμβρίου

Αθήνα 2-4 Δεκεμβρίου

Αιγάλεω 8-9 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις