ΥΓΕΙΑ

Τοποθετούνται 141 υγειονομικοί σε δομές του Ανατολικού Αιγαίου

Τοποθετούνται 141 υγειονομικοί σε δομές του Ανατολικού Αιγαίου

Δύο προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), υπογράφηκαν την Πέμπτη (28/01/2016), για την πρόσληψη 141 ατόμων ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων.

Πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα για την αξιοποίηση του κονδυλίου των 3,3 εκατ. ευρώ, που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME).

Οι θέσεις είχαν προκηρυχθεί μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του ΚΕΕΛΠΝΟ (29/12/2015 Αρ. Πρωτοκ. 4294).

Οι 141 υγειονομικοί θα καλύψουν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη, καθώς και παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος). Με αυτές τις προγραμματικές συμφωνίες καλύφθηκε περίπου το 80% των προκηρυγμένων θέσεων, ενώ όσες έμειναν κενές θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, για πρώτη φορά στην αξιολόγηση των αιτούντων ακολουθήθηκαν διαδικασίες ΑΣΕΠ, χωρίς προσωπική συνέντευξη, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει θέσει ως πρωταρχικό σκοπό τη στελέχωση του Συστήματος Υγείας με πιο διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, διαβεβαιώνει τους πολίτες της χώρας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη απορρόφηση του κονδυλίου αυτού, ώστε να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Σχετικές ειδήσεις