ΥΓΕΙΑ

Κομισιόν: Υπόσχεται χρηματοδοτικά «εργαλεία» για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Υγεία

Κομισιόν: Υπόσχεται χρηματοδοτικά «εργαλεία» για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Υγεία

Το προκαθορισμένο ραντεβού στις Βρυξέλλες για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (17/11/2016). Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Σταμάτης Βαρδαρός, είχαν σειρά συναντήσεων, τόσο σε επίπεδο Επιτρόπων όσο και σε τεχνικών κλιμακίων.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα η συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια. Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον κ. Βαρδαρό και τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας – Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργο Ιωαννίδη, συζήτησε με υψηλόβαθμα στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων Κοινωνικών Υποθέσεων, Απασχόλησης και Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνέχεια, οι κύριοι Ξανθός και Βαρδαρός συναντήθηκαν με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο και με τον Επίτροπο Υγείας, Vytenis Andriukaitis.

Ο Επίτροπος Υγείας διαβεβαίωσε για την παροχή κάθε διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας από τις υπηρεσίες της Κομισιόν και για την αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ. Ο κ. Ξανθός ανέδειξε τη στρατηγική σημασία που έχει για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την προώθηση της καθολικής και ισότιμης κάλυψης του πληθυσμού η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και διαβεβαίωσε τον κ. Andriukaitis για την πολιτική βούληση της κυβέρνησης στη διασφάλιση της βιωσιμότητας αυτού του σχεδίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στην προσπάθεια αναβαθμισμένης υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα και τη συνδρομή του στην προώθηση των αιτημάτων χρηματοδότησης από ειδικά ευρωπαϊκά ταμεία.

Σχετικές ειδήσεις