ΥΓΕΙΑ

Καστελλόριζο: Πρωτοβάθμια περίθαλψη από τον Ερυθρό Σταυρό και το Στρατό Ξηράς

Καστελλόριζο: Πρωτοβάθμια περίθαλψη από τον Ερυθρό Σταυρό και το Στρατό Ξηράς

Το Κέντρο Υγείας Έμπωνα Ρόδου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Στρατός Ξηράς -συγκεκριμένα η 95η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95η ΑΔΤΕ) «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ»- οργάνωσαν αποστολή στο Καστελλόριζο εξειδικευμένου κλιμακίου ιατρών.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από ογκολόγο, φυσίατρο, γυναικολόγο και ορθοπεδικό και παρείχε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους του νησιού.

Από το τρέχον έτος και για δύο ακόμη χρόνια, οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου θα παρέχουν υγειονομική κάλυψη στους ακρίτες του νησιού, αλλά και θα συνδράμουν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, κατά τους μήνες Ιούνιο - Σεπτέμβριο, διάστημα κατά το οποίο οι σχετικές ανάγκες για τον τοπικό πληθυσμό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. θα βοηθούν επίσης τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του δημόσιου ιατρείου του νησιού.

ees kastell

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιανουάριο του 2017 και υλοποιώντας τη στρατηγική δέσμευση για τη διαρκή αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής υποστήριξης στη χώρα μας, με επίκεντρο τις πιο απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές (πρωτίστως τις ακριτικές), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και με τη συμμετοχή τόσο της προέδρου του τοπικού Τμήματος κ. Δέσποινας Δελαπόρτα όσο και επίλεκτων Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου, είχαν πραγματοποιήσει ειδική ανθρωπιστική αποστολή στη Ρόδο και το Καστελλόριζο.

Κατά τη διάρκεια αυτής, είχε παραδοθεί υγειονομικό υλικό στο Διοικητήριο της 95 ΑΔΤΕ Ρόδου, που περιελάμβανε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, σανίδα ακινητοποίησης με ακινητοποιητή κεφαλής και ιμάντες ακινητοποίησης, φορείο Α' Βοηθειών, καθώς και πρόπλασμα ενήλικα για εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες. Επιπλέον, είχε λάβει χώρα επίδειξη Πρώτων Βοηθειών και τρόπου χρήσης του ιατρικού εξοπλισμού από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σχετικές ειδήσεις