ΥΓΕΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: 8,9 εκατ. ευρώ για νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Πρωτοβάθμια Υγεία

Περιφέρεια Αττικής: 8,9 εκατ. ευρώ για νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Πρωτοβάθμια Υγεία

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020» εντάχθηκαν προγράμματα για την αναβάθμιση υποδομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμου δημόσιων δομών υγείας της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ποσό συνολικού ύψους 4.590.500 ευρώ θα διατεθεί για την αγορά Ψηφιακών Ακτινολογικών Συγκροτημάτων, Υπερηχοτομογράφων, Μαστογράφων και Συστημάτων Ψηφιακής Πανοραμικής Ακτινογραφίας, για Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ – Μονάδες Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια εκτός από την προμήθεια καινούριου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για ΠΕΔΥ – Μονάδες Υγείας, προβλέπεται σημαντική αναβάθμιση των υποδομών των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία Αττικόν, Γ.Ν. Νίκαιας, Τζάνειο, Μεταξά, Ασκληπιείο Βούλας, Θριάσιο και Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων.

Για την ανανέωση του στόλου επίγειων διακομιδών του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Αττικής, συνολικού ύψους 4.340.000 ευρώ, προβλέπεται η προμήθεια 52 ολοκαίνουριων ασθενοφόρων και 8 Κινητών Μονάδων.

Οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η ένταξη των παραπάνω προγραμμάτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020» έγινε με απόφαση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, την οποία ευχαριστεί το υπουργείο Υγείας για την ανταπόκριση στο αίτημά του. Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, θα υπάρξει άμεση και θετική επίδραση στην καθημερινότητα των λειτουργών, αλλά και των ληπτών υπηρεσιών Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις