ΥΓΕΙΑ

Τρως κάθε μέρα γιαούρτι; Δες τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου

Τρως κάθε μέρα γιαούρτι; Δες τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου

Κάνει καλό ή κακό να τρως καθημερινά γιαούρτι;

Γιαούρτι. Είναι ιδιαίτερα οικονομικό και εύκολο να το βρεις αφού υπάρχει σχεδόν παντού ακόμη και στο πιο μικρό mini market της γειτονιάς. Την ώρα που υπάρχει πληθώρα από μάρκες γιαουρτιών, αξίζει να δοκιμάσεις και τις μη γαλακτοκομικές επιλογές που παρασκευάζονται αποκλειστικά από γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή καρύδας αντί για αγελαδινό γάλα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι προσφέρει η καθημερινή κατανάλωση αυτού του τροφίμου στο σώμα σου.

1) Το σώμα σου θα πάρει το απαιτούμενο ασβέστιο εάν τρως καθημερινά γιαούρτι

Πολλοί άνθρωποι δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη τους για ασβέστιο επειδή αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά είτε λόγω δυσανεξίας στη λακτόζη, είτε λόγω προσωπικής πεποίθησης ότι το γαλακτοκομικά δεν είναι υγιεινά. Εκτός από το ότι είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το γιαούρτι είναι ιδιαίτερα βολική τροφή για τα άτομα που έχουν ελάχιστο χρόνο αφού καταναλώνεται άμεσα.

2) Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Η χοληστερόλη σου μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά επιλέγοντας το γιαούρτι, αφού είναι ένα σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χοληστερόλη συγκριτικά με άλλες τροφές.

3) Βελτιώνει την πίεση

Η υπέρταση μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ανεύρυσμα, άνοια και πολλά άλλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μετράς τακτικά την αρτηριακή σου πίεση. Τα καλά νέα είναι πως σύμφωνα με τους ειδικούς, το γιαούρτι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των τροφών κατά της υπέρτασης.

4) Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης γαστρεντερικών ασθενειών

Η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο για γαστρεντερικές ασθένειες όπως η εκκολπωματίτιδα ή διαρρέον έντερο. Αυτό συμβαίνει επειδή το γιαούρτι περιέχει ενεργές καλλιέργειες που ονομάζονται προβιοτικά ή "καλά βακτήρια", τα οποία μπορούν να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν για μια υγιή πεπτική οδό.

5) Συμβάλλει στην υγεία των οστών

Το γιαούρτι περιέχει μερικά βασικά θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση της υγείας των οστών, όπως ασβέστιο, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο και βιταμίνη D. Όλες αυτές οι βιταμίνες και μέταλλα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από εξασθένιση των οστών.