ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μην παίζετε με 2.600 ψυχές

Μην παίζετε με 2.600 ψυχές

Όλοι τους και οι τρεις «καμπαλέρος», μου θυμίζουν αυτές τις μέρες ακροβάτες. Μόνο που η πολιτική δεν σηκώνει ακροβασίες.

Πρώτος και καλύτερος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που έκανε τον «τσαμπουκά» του με τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, εμφανίζεται αμετάπειστος στην θέση του, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και μόνος του και ακροβατεί πάνω στο σκοινί της διάλυσης της κυβέρνησης.

Τον ακολουθούν λαχανιασμένοι σε αυτές τις ακροβασίες Βενιζέλος και Κουβέλης. Τρέμουν τις εκλογές αλλά σε κάθε ευκαιρία λένε ότι όταν έρθει το νομοθετικό διάταγμα για την νέα ΕΡΤ στη Βουλή δεν θα το ψηφίσουν- προφανώς για να παραμείνουν τα πράγματα στη δημόσια τηλεόραση όπως ήταν πριν από το βράδυ της Τρίτης.

Συνήθως για τους ακροβάτες που αιωρούνται στ ύψη του τσίρκου, υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας, ώστε όταν πέσουν να ην σκοτωθούν.

Αναρωτιέμαι ποιο δίχτυ προστασίας έχουν από κάτω τους οι τρεις της συγκυβέρνησης.

Την ψήφο του λαού; Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ γύρω στη μία με μιάμιση μονάδες υπέρ της Ν.Δ. ( δηλαδή τίποτα δεν είναι σίγουρο) και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ σε καθοδική πορεία. Ή μήπως το δίχτυ τους θα είναι η σύντομη έξοδος του ελληνικού λαού από τα καθημερινά αδιέξοδα; Εδώ θα σας ρώταγα βέβαια αν ξέρετε και το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό, αλλά είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε.

Ή μήπως το δίχτυ ασφαλείας του ένιαι η Μέρκελ, η Λαγκάρντ και ο Ολάντ; Εδώ γελάμε. Ή θυμώνουμε γιατί όλα αυτά μοιάζουν με ένα απάνθρωπο παιχνίδι με τις ψυχές και τις ζωές 2.600 εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Οπότε; Ο καλός θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του γιατί όταν δεν υπάρχει δίχτυ προστασίας ο ακροβάτης πέφτει και σπάει τα μούτρα του λόγω του γνωστού νόμου της βαρύτητας. Και ίσως μετά τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ έχουμε τον ξαφνικό θάνατο των τριών «καμπαλέρος».