ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Έχουμε Χριστούγεννα;

Έχουμε Χριστούγεννα;

Φέρνω σήμερα την αποκλειστική είδηση στο newsbomb.gr: αύριο έχουμε Χριστούγεννα. Το έχω διασταυρώσει. Μίλησα και με τον Άγιο Βασίλη, που δεν θα έρθει φέτος στην Ελλάδα, όπως δεν ήρθε και πέρυσι και πρόπερσι.


Μα το ναι, όπως έλεγε και ο αξέχαστος φίλος μου Νίκος Ξυλούρης. Αύριο έχουμε Χριστούγεννα. Κι αν δεν το πιστεύετε, ανοίξτε το ημερολόγιο να δείτε τι γράφει.

Δεν το έχουμε καταλάβει λόγω κατάστασης, μελαγχολίας και φτώχειας. Δεν το νιώθουμε λόγω της αγωνίας για επιβίωση. Δεν το βλέπουμε γιατί κεντρικοί δρόμοι με τα μαγαζιά παραμένουν άδειοι και σκοτεινοί.

Μα είναι αναπόφευκτο να έρθουν αύριο τα Χριστούγεννα. Μα το ναι, αύριο είναι 25 Δεκεμβρίου.

Θέλω να φωνάξω τα φετινά Χριστούγεννα να πάνε και να μην έρθουν ποτέ ξανά. Στο διάολο κι ακόμα παραπέρα. Μια χρονιά που μας βύθισε ακόμα περισσότερο στη δυστυχία και στην απόγνωση. Που βρώμισε τη ζωή μας με Τσοχατζόπουλους και Λιάπηδες.

Ναι συντρόφισσες και σύντροφοι. Αύριο έχουμε Χριστούγεννα. Και επειδή δεν είμαι από τους τύπους που κατεβάζουν τα χέρια λέγοντας σφάξε με αγά μου να αγιάσω, θα σας προτείνω αύριο που γεννιέται ο Χριστός να γεννήσουμε και μέσα μας την ελπίδα και την πίστη, ότι δεν μπορεί να μείνει ίδια η Ελλάδα και τον χρόνο που έρχεται. Αρκεί να μην νιώσουμε όλοι μας τη ντροπή που ψηφίσαμε Λιάπηδες, βγάζοντάς τους μάλιστα και πρώτους σε προτίμηση. Γιατί πραγματικά το γεγονός αυτό και μόνο πρέπει να μας κάνει όλους μας να ντρεπόμαστε.