ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η πέργκολα του Καλατράβα!

Η πέργκολα του Καλατράβα!

Το στέγαστρο Καλατράβα που ρημάζει και αυτό σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο και μάς κόστισε γύρω στα 150 εκατ. ευρώ (ναι ναι, μόνο αυτό το μεγάλο στεφάνι που βλέπετε στο ΟΑΚΑ) κατασκευάστηκε με άδεια για πέργκολα!

Αλήθεια πώς υπάρχει τόσα χρόνια αυτή η χώρα ακόμα όρθια με όλα αυτά που γίνονται, ακούμε και βλέπουμε;

Τα κολυμβητήρια που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δεν έχουν ακόμα τις κατάλληλες άδειες για να φιλοξενηθούν οι σχετικοί Ολυμπιακοί Αγώνες και έτσι οι πανελλήνιοι αγώνες κολύμβησης σήμερα δεν γίνονται σε αυτά τα κολυμβητήρια αλλά σε άλλα περιφερειακά. Δηλαδή κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες σε κολυμβητήρια που δεν είχαν τη σχετική άδεια!

Και μετά ψάχνουμε για οικονομικά σκάνδαλα, ατασθαλίες και κλεψιές σε όλες αυτές τις κατασκευές για την Ολυμπιάδα του 2004…

Όταν δίνεις 150 εκατ. ευρώ για μία… πέργκολα, η οποία σήμερα θέλει 20 εκατ. ευρώ μόνο για να καθαριστεί και να βαφτεί, καταλαβαίνετε για ποιο πάρτι μιλάμε. Ολυμπιάδα της αρπαχτής αλλά και δέκα χρόνια μετά Ολυμπιάδα της σιωπής. Τώρα κάτι πάει να γίνει με μία εισαγγελική έρευνα αλλά τρέχα γύρευε τι στοιχεία έχουν απομείνει.

Όπως μου έλεγε χθες στο ραδιόφωνο της Real, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Σπίρτζης «μεγάλα τα οικονομικά συμφέροντα κ. Χαρδαβέλλα με την Ολυμπιάδα και κανείς απ’ όλους αυτούς δεν θέλουν να ανοίξει ο φάκελος της σκοτεινής αυτής ιστορίας».