ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Οι Άγγλοι κόψανε λάθος καλώδιο στη βόμβα...

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Οι Άγγλοι κόψανε λάθος καλώδιο στη βόμβα...

Ξενύχτι δημοσιογράφων σε εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση και site χθες (25/1/2015) σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις των ελληνικών εκλογών.

Φίλος Άγγλος δημοσιογράφος μου περιέγραψε το πρωί τα συναισθήματα του ίδιου και των συναδέλφων του, τις ώρες που έρχονταν τα νέα με τα αποτελέσματα των εκλογών από την Αθήνα στα γραφεία τους.

«Είχαμε την αίσθηση ότι είχαμε μπροστά μας μία ωρολογιακή βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί από ώρα σε ώρα και είχε δύο καλώδια στη σύνδεσή της: ένα κόκκινο και ένα μπλε. Φοβόμαστε την έκρηξη αυτής της βόμβας (σημ. και εννοούσε την έκβαση των ελληνικών εκλογών) και δεν ξέραμε αν έπρεπε οι Έλληνες να κόψετε το κόκκινο ή το μπλε καλώδιο για να μην γίνει η έκρηξη αυτή. Δεν σου κρύβω ότι οι περισσότεροι είμαστε υπέρ του να κοπει το μπλε αλλά όταν είδαμε ότι η Ελλάδα διάλεξε με την ψήφο της το κόκκινο καλώδιο, πήραμε βαθιά ανάσα και περιμέναμε το μπαμ...

Με έκπληξη είδαμε ότι δεν έγινε καμία έκρηξη. Αντίθετα η βόμβα σταμάτησε προσωρινά να λειτουργεί και απλά έμεινε με ένα νεκρό μπλε καλώδιο. Ήταν σαν να βλέπαμε μία ταινία θρίλερ όλη τη νύχτα αλλά η μέρα έδειξε ότι η κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα δεν προκάλεσε το παγκόσμιο σοκ που περιμένανε όλοι. Μήπως τελικά το σωστό καλώδιο για να την βόμβα του χρέους και της ύφεσης ήταν το κόκκινο;».

Αγγλικό χιούμορ αλλά και πολιτική πραγματικότητα για τη νέα Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις