ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αγωνία για τα άδεια κρατικά ταμεία

Αγωνία για τα άδεια κρατικά ταμεία

Σε όλους αυτούς τους ανόητους, ψευτόμαγκες, επαναστάτες του κ...., τους δήθεν σκληροπυρηνικούς απέναντι στην Ευρώπη, τα κουτσαβάκια που μιλάνε τώρα για κωλοτούμπες της κυβέρνησης και υποχωρήσεις, ένα απλό μήνυμα:

Τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και μέχρι 15 Μαρτίου πρέπει να πληρώσουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 1,4 δισ. ευρώ από δάνεια του παρελθόντος, λεφτά, όμως, που δεν έχουμε. Κι αν δεν πληρώσουμε το δάνειο αυτό, θα έχουμε «πιστωτικό γεγονός» και η χώρα αυτόματα κηρύσσεται σε χρεοκοπία, σε επίσημη πτώχευση και τότε η Βενεζουέλα του Μαδούρο και η Συρία του Άσαντ, θα μας φαίνονται παράδεισος.

Πού θα βρεθούν, λοιπόν, τα λεφτά αυτά, όταν κανείς δεν πάει να πληρώσει (εφόσον βέβαια μπορεί) τις οφειλές του στην εφορία; Από πού μπορούμε να «βολευτούμε» πάλι, αν έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στους δανειστές μας; Εκτός κι αν μας τα φέρουν οι μαχαλόμαγκες, που ονειρεύονται τον Σόιμπλε να πέσει στα πόδια μας και να μας παρακαλάει να μείνουμε στο ευρώ.

Πού πα ρε Καραμήτρο;

Το λέει το «δεξί χέρι» του Τσίπρα στο Μαξίμου, ο κ. Φλαμπουράρης, ανοιχτά: «Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για τα 1,4 δισεκατομμύρια στο ΔΝΤ κι αν δεν τα βρούμε, θα ζητήσουμε δίμηνη παράταση για την εξόφλησή τους».

Το λέει και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης κ. Σακελλαρίδης: «Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας. Συζητάμε νομοθετικά μέτρα για άμεση εισροή χτημάτων στα κρατικά ταμεία».

Παράλληλα, εκλιπαρούμε τον Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να μας δώσει τα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από τη διαχείριση των ελληνικών ομολόγων, αλλά ο ψυχρός αρχιτραπεζίτης απαντάει: «Θα πάρετε τα 1,9 δισ. ευρώ, μόνο αν εφαρμόσετε πιστά το πρόγραμμα που σας έχουμε βάλει». Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Η κατάσταση είναι λοιπόν δραματική. Υπάρχει μία μαύρη τρύπα 7 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, όπως παραδέχονται οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Ας αφήσουν λοιπόν τις μαγκιές μερικοί, που έχουν πίτουρα στο κεφάλι τους και δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει μία χώρα να ζει με δανεικά, και το πριόνισμα στην κυβέρνηση ας το αφήσουν για αργότερα, μήπως και μπορέσει αυτή η χώρα και σηκώσει κεφάλι.

Και όλοι οι άλλοι, ας πληρώσουμε τα χρέη μας στην εφορία, γιατί δεν πρόκειται να σβηστούν ποτέ και άδικα περιμένετε.

Η χώρα δεν σώζεται με μαγκιές και με πολιτικές κινήσεις ή ακροβατισμούς. Σώζεται μόνο από εμάς τους ίδιους, τους πολίτες της.

Σχετικές ειδήσεις