ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Πολιτική απόφαση αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή

Σακελλαρίδης: Πολιτική απόφαση αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή

Ζήτημα πολιτικής απόφασης αποτελεί σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη το αν θα περάσει ή όχι από τη Βουλή η συμφωνία του Eurogroup.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Βήμα fm «περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες-επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς».

Ερωτηθείς αν αυτό θα γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε: «Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο μέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή».

Το θέμα απασχόλησε και τους εκπροσώπους των κομμάτων με τη Ραχήλ Μακρή να εκτιμά ότι ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή και τους κ. Γκιουλέκα, Σκανδαλίδη να εκφράζουν τις ενστάσεις τους ως προς αυτήν την προοπτική.

Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά θα αντιμετωπιστεί

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει.

«Γνωρίζαμε τα προβλήματα ρευστότητας και πριν αναλάβουμε. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων