ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Προσωπική νίκη του Αλ. Τσίπρα η συμφωνία

Προσωπική νίκη του Αλ. Τσίπρα η συμφωνία

Εκεί που πηγαίναμε στα τάρταρα και στην χρεωκοπία ήρθε η ώρα Τσίπρα. Η ώρα του Έλληνα πρωθυπουργού που έπρεπε να λειτουργήσει όχι σαν πρόεδρος κόμματος ή σαν «τσαράφης» (τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, πέντε το λαδόξυδο) αλλά σαν ηγέτης ενός έθνους που περνάει τις πιο κρίσιμες ώρες τις ιστορίας του και της ύπαρξής του.

Ο Γιάνης έπαιξε το ρόλο του κι έκανε τη λεγόμενη βρώμικη δουλειά. Ο Δραγασάκης κράτησε τις ισορροπίες όπως έπρεπε για να μην εκτροχιαστεί το τρένο. Ο Σταθάκης ήταν η ήρεμη δύναμη. Ο Τσακαλώτος επέβαλε την ψύχραιμη αγγλοσαξονική του παρουσία στις διαπραγματεύσεις έστω και την τελευταία στιγμή.

Αλλά ο Τσίπρας ήταν αυτός που την κρίσιμη ώρα, πριν την ολική καταστροφή, πήρε τη χώρα στις πλάτες του και την οδήγησε σε μια συνεννόηση, συμφωνία, λύση της κρίσης, προσωρινό συμβόλαιο (πέστε το όπως θέλετε) με τους εταίρους. Και πρόκειται για μια έντιμη συμφωνία με την Ελλάδα να παραμένει με το κεφάλι ψηλά και όχι με σκυμμένη τη μέση όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Στα εφιαλτικά σενάρια της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή, της «αργεντινοποίησης» της Ελλάδας, ο Τσίπρας πήρε τη μεγάλη ευθύνη παραμονής της στο ευρώ και σωτηρίας της χώρας μέσα από την κοινή πορεία με τους ευρωπαίους εταίρους. Αυτό εξάλλου θέλει και ο ελληνικός λαός κατά 70.75%.

Και μην ακούτε τις αρλούμπες περί εσωτερικής αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ και δυσκολίας να περάσουν οι συμφωνίες που γίνονται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες με τους εταίρους, μέσα από την ελληνική Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και σημαντικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας μου λέει ξεκάθαρα σήμερα το πρωί:

«Όλοι σαν μια ενωμένη γροθιά θα ψηφίσουμε στη Βουλή χωρίς ενστάσεις και αντιπαλότητες το σχετικό νομοσχέδιο της συμφωνίας με τους όρους που θα περιλαμβάνει. Μπορεί ορισμένοι να διαφωνούν και να έχουν μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων αλλά την κρίσιμη στιγμή το κόμμα μας θα είναι ενωμένο για να ψηφίσει τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης».

Ρoή Ειδήσεων