Κίνηση στους δρόμους: «Κόλαση» σε όλη την Αθήνα - Πώς θα φτάσετε στη δουλειά σας

Μποτιλιάρισμα στις κεντρικές λεωφόρους – Στο «κόκκινο»…

Νέα τραγωδία στη Ρόδο: Βρέθηκε στη θάλασσα πνιγμένος νεαρός άνδρας

Ένας ακόμα νεαρός άνθρωπος βρέθηκε πνιγμένος στη…

Φρικτό τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Εγνατία Οδό (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένα ακόμη πολύνεκρο τροχαίο με μετανάστες σημειώθηκε…

Διδυμίδες 2018: Στη βροχή μετεωριτών με το ελληνικό όνομα αφιερώνει το σημερινό της doodle η Google

Διδυμίδες: Σε μια από τις πιο θεαματικές…

Αποκλειστικό: Ο Τσίπρας έκανε πρόταση στη Λίνα Νικολακοπούλου για το Δήμο Αθηναίων

Δημοτικές Εκλογές: Το αδιέξοδο ΣΥΡΙΖΑ για την…

Σκοπιανό: Σε δημοψήφισμα παραπέμπει ο Ζάεφ για τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Σκοπιανό: Σε δημοψήφισμα παραπέμπει ο Ζάεφ για τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Καταιγιστικές εξελίξεις στο Σκοπιανό – Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανοίγει για πρώτη φορά «παράθυρο» για Συνταγματικές αλλαγές – Παραπέμπει σε δημοψήφισμα για αλλαγές στο Σύνταγμα – Εμφανίζεται αισιόδοξος για εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης

Αισιόδοξος για λύση του ονοματολογικού εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. Ωστόσο, για πρώτη φορά ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας του είναι δυνατή μόνο μετά από δημοψήφισμα.

Σε συνέντευξή του στο RFE/RL, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Κυριακή (29/04/2018) ο Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί μαζί με αυτό που θα διεξαχθεί για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο ΑLPHA.

«Πιθανότατα η τελική απόφαση να συνδεθεί με την ψήφο από τη ''Μακεδονία'', από τους πολίτες της για την παράδοση μέρους της κυριαρχίας της στην ΕΕ και να γίνει μέλος της ΕΕ, κάτι που θέλουμε να δούμε» είπε συγκεκριμένα.

Σε ότι έχει να κάνει με την αλλαγή του Συντάγματος που είναι μια πάγια θέση της ελληνικής πλευράς, ο Ζάεφ παραπέμπει σε δημοψήφισμα.

«Μετά, αυτό πρέπει να εκφραστεί στο Σύνταγμα. Αυτός είναι ο πιθανός τρόπος εξεύρεση λύσης, διότι όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα θέλει αλλαγή του Συντάγματός μας σχετικά με την αλλαγή του ονόματος. Είμαι πεπεισμένος ότι με δημιουργικότητα, μπορεί να βρεθεί λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όμως, είναι πολιτικό ζήτημα δίοτι και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία θα γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από τα θεσμικά όργανα των δύο χωρών.

Στο τέλος, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ θα μπορέσουν να συμφωνήσουν, αλλά οι θεσμοί και οι λαοί των δύο χωρών έχουν τον τελευταίο λόγο και εκείνοι θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και δημιουργικοί στην εξεύρεση λύσης, η οποία θα ικανοποιεί τουλάχιστον τις ελάχιστες ανάγκες των δύο χωρών και θα εξασφαλίζει ότι αυτή θα είναι μία αξιοπρεπής λύση» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Τότσικας

Καιρός: Προσοχή! Η ΕΜΥ προειδοποιεί - Αλλάζει το σκηνικό σε λίγες ώρες

Video 1

Σκοπιανό: Σε δημοψήφισμα παραπέμπει ο Ζάεφ για τις αλλαγές στο Σύνταγμα