Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Θεωρίες συνομωσίας: Έστελνε η βασίλισσα Ελισάβετ κρυφά μηνύματα για τον Τραμπ; (Vid)

Newsbomb

Τις τρεις ημέρες της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία, η βασίλισσα Ελισάβετεθεάθη να φορά τρεις καρφίτσες άκρως συμβολικές. Η επιλογή τους θεωρήθηκε από ορισμένους ως σκόπιμη κίνηση.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των κοσμημάτων που η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου, γράφει η Daily Mail. Η μια καρφίτσα ήταν δώρο των Ομπάμα, τους οποίους δεν έχει στην καρδιά του ο Τραμπ, μια άλλη είχε ιστορική σημασία καθώς η Ελισάβετ τη φορούσε στην κηδεία του πατέρα της και η τρίτη ήταν δώρο του πρώην κυβερνήτη του Καναδά, χώρα που πρόσφατα επέκρινε ανοικτά ο Τραμπ. Μήπως η βασίλισσα παρενέβη του κανόνες; Πράγματι το πρωτόκολλο απαγορεύει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας να πάρουν θέση πολιτικά. Αλλά παρατηρητές είναι πεπεισμένοι ότι η μονάρχης ήθελε να περάσει διακριτικά κάποια μηνύματα.

Την ημέρα της άφιξης του Ντόναλντ Τραμπ στο βρετανικό έδαφος, η βασίλισσα φορούσε μια μικρή χρυσή καρφίτσα vintage σε σχήμα λουλουδιού πράσινη, δώρο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ κατά την επίσημη επίσκεψή τους στη Βρετανία το 2011.

Τη δεύτερη ημέρα κατά την οποία έγινε η συνάντηση με τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ, το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου, η Ελισάβετ φορούσε τη διαμαντένια καρφίτσα σε σχήμα φύλλου φοίνικα που φορούσε στην κηδεία του πατέρα της. Οι Τραμπ έφθασαν καθυστερημένοι στη συνάντηση. Η μονάρχης περίμενε 10 λεπτά στην είσοδο του πύργου του Ουίνδσορ όπου είχε προγραμματιστεί μετά την επιθεώρηση της τιμητικής φρουράς, να προσφερθεί τσάι στους καλεσμένους.

Η βασίλισσα και ο επίσημος φιλοξενούμενός της επιθεώρησαν την τιμητική φρουρά. Μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου δείχνει ένας Τραμπ να προσπερνά τη βασίλισσα γυρνώντας της την πλάτη και δείχνοντας να αγνοεί εντελώς την παρουσία της.

Για την τρίτη ημέρα της επίσκεψης, η Ελισάβετ επέλεξε την Καρφίτσα Ζαφειρένιο Ιωβηλαίο όπως ονομάζεται, σε σχήμα χιονονιφάδας, δώρο του πρώην γενικού κυβερνήτη του Καναδά Ντέιβιντ Λόιντ Τζόνσον για τα 65 χρόνια της βασιλείας της. Ο Τζόνσον είχε επισκεφθεί το Λονδίνο πέρυσι με αφορμή την 150ή επέτειο της Κοινοπολιτείας. Οι σχολιαστές στο Twitter γράφουν ότι η Ελισάβετ ήθελε να υπογραμμίσει τόσο τη σημασία της επετείου, που πιθανόν είχε αγνοήσει ο Τραμπ την προηγουμένη, όσο ότι ήταν δώρο από τον λαό του Καναδά, χώρας-μέλους της Κοινοπολιτείας και μιας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της Βρετανίας.

Πηγές: Daily Mail, Huffignton Post, Sputnik, APE-MPE