Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Παξοί: Ραγδαίες εξελίξεις - Νέες αποκαλύψεις για το θάνατο του 15χρονου που διαμελίστηκε από σκάφος

Newsbomb

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο από τη ναυτική τραγωδία στους Παξούς - Ένας 15χρονος διαμελίστηκε από το ταχύπλοο που οδηγούσε ο πατέρας του - Πώς συνέβη το δυστύχημα - Ποια τα νέα στοιχεία - Τι δηλώνει ο δήμαρχος Παξών

Με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις για τη ναυτική τραγωδία με θύμα έναν 15χρονο Αμερικανό, ο οποίος διαμελίστηκε το Σάββατο (14/07/2018) από το ταχύπλοο που οδηγούσε ο ίδιος του ο πατέρας.

Σήμερα, δύο ημέρες μετά το δυστύχημα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία.

Τα λάθη του πάτερα

Όπως αναφέρει το corfupress.com, ο 50χρονος πατέρας του άτυχου αγοριού είχε έγκυρο δίπλωμα χειρισμού ταχύπλοου σκάφους. Ωστόσο, φαίνεται πως έδειξε απειρία στην απόφασή του να το κινήσει με επιβάτες παιδιά τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, καθώς την ώρα του δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή είχε αέρα και αρκετό κυματισμό. Μάλιστα είχε απαγορευτικό στο κανάλι μεταξύ Παξών και Κέρκυρας.

Το παιδί έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να το παρασύρουν οι προπέλες της 150 ίππων εξωλέμβιας μηχανή.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr νέες εικόνες από το σημείο

Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος του νησιού

«Τέτοια γεγονότα σε μια μικρή κοινωνία σαν τη δικά μας έχουν έναν ισχυρό αντίκτυπο» είπε σήμερα, Δευτέρα (16/07/2018) ο δήμαρχος των Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικό τραγικό γεγονός.

«Από τη στιγμή που συνέβη αυτό, όλοι οι άνθρωποι εδώ στο νησί είναι κοντά σε αυτή την οικογένεια. Τους έχουμε διαμηνύσει μέσω του τουριστικού πράκτορά τους, πως για ό,τι χρειαστούν είμαστε στη διάθεσή τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ζητήσει κάτι, προσπαθούν από ότι καταλαβαίνω με αξιοπρέπεια και ψυχραιμία να αντιμετωπίσουν το θέμα και σήμερα θα αναχωρήσουν από τους Παξούς» δήλωσε ο δήμαρχος μιλώντας στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του

Αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία, υποστήριξε πως δεν συνηγορούσαν στο να συμβεί το μοιραίο. Κάτι μάλιστα που τόνισε αρκετές φορές, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για τα αίτια που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του 15χρονου.

«Οι συνθήκες δεν συνηγορούσαν για να γίνει κάτι τέτοιο. Το σκάφος ήταν καινούργιο, ο χειριστής φαίνεται να είχε τα προσόντα και την εμπειρία Δεν υπήρχαν αίτια για να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με λεπτομέρειες τι συνέβη» είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ο 15χρονος Αμερικανός που επέβαινε σε ταχύπλοο, που είχε νοικιάσει η οικογένειά του, βρέθηκε ξαφνικά στο νερό και διαμελίστηκε από την προπέλα.

Ο κυματισμός εξαιτίας των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή είχε ως αποτελέσμα ο 15χρονος να χάσει την ισορροπία και να πέσει στο νερό από την πλευρά της προπέλας, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Μόλις ο πατέρας συνειδητοποίησε το τι είχε συμβεί, έπεσε και ο ίδιος στη θάλασσα για να τον σώσει, αλλά δεν πρόλαβε. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι γονείς του 15χρονου είχαν νοικιάσει ένα ταχύπλοο σκάφος και το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησαν με τα τρία παιδιά για να κάνουν μία βόλτα στη θαλάσσα, η οποία ωστόσο, κατέληξε σε τραγωδία στη θάλασσα του Γαΐου, στο Μογκονήσι.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της τραγωδίας

Πηγή φωτογραφίας: Corfupress

Διαβάστε επίσης:

Έλληνες στρατιωτικοί - Αποκάλυψη σοκ: Αυτός είναι ο Τούρκος που κρατά στα χέρια του την τύχη τους