Τσίπρας: Η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Video 1

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η ενημέρωση δεν είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανησυχία του για την κλιμακούμενη ένταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο εξέφρασε σήμερα (21/10/2014) ο Αλέξης Τσίπρας μετά από ενημέρωση - διάρκειας τρεισήμισι ωρών - που είχε στο Πεντάγωνο από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, διάρκειας μιας ώρας και στη συνέχεια, ενημερώθηκε από την αναπληρωτή υπουργό, Φώφη Γεννηματά και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ενημέρωση δεν είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της θεσμικής ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμα ζητήματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτη παραβίαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας την ενέργεια της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, κάνοντας μάλιστα λόγο για κίνηση που ρίχνει "λάδι στη φωτιά" και τορπιλίζει τη διαδικασία διαλόγου για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, γιατί το κράτος θα έχει συνέχεια.