ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Στη Δικαιοσύνη για το «φαγοπότι» των Ολυμπιακών της Αθήνας

Στη Δικαιοσύνη για το «φαγοπότι» των Ολυμπιακών της Αθήνας

Για πρώτη φορά, δέκα χρόνια μετά την Ολυμπιάδα του 2004, οι πρώτοι ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για το "φαγοπότι", των δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται από τη Δικαιοσύνη.

Όπως αποκαλύπτει η "Real News", η προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα που αφορά τη διαχείριση των ολυμπιακών ακινήτων μετά την Ολυμπιάδα από την εταιρεία "Ολυμπιακά Ακίνητα", βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άσκηση ποινικών διώξεων.

Μεταξύ άλλων το αδίκημα που διερευνάται είναι αυτό της απιστίας και αφορά στην περίοδο από το 2009 και μετά. Ενώπιον των εισαγγελέων έχουν ήδη δώσει εξηγήσεις υπεύθυνοι της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκεύων που χρησιμοποιήθηκαν στην αποκαλούμενη "Χρυσή" Ολυμπιάδα του 2004 και κόστισαν στους Έλληνες φορολογούμενους δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην εταιρεία "Ολυμπιακά Ακίνητα" πέρασαν όλες οι εγκατασάσεις, πλην του ΟΑΚΑ και αυτή ανέλαβε να μεριμνήσει για τη μεταολυμπιακή τους χρήση, συνάπτοντας σύμβαση με τη γερμανική "Hochtief", η οποία ωστόσο δεν ελέγχεται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Η σύμβαση προέβλεπε ότι η γερμανική εταιρεία θα αναλάμβανε τη συντήρηση των χώρων, προκειμένου να διατηρηθούν εύχρηστοι, ώστε να είναι έτοιμοι να δοθούν σε χρήση, όταν ζητούνταν για διάφορες "εκδηλώσεις".

Όπως προκύπτει όμως από την εισαγγελική έρευνα, η "Ολυμπιακά Ακίνητα" παρά τις δεσμευτικές υποχρεώσεις, ούτε δομή απέκτησε ως εταιρεία, ούτε τη στελέχωση που θα της παρείχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, την ευθύνη των οποίων είχε, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Ελλάδα