ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Με ποιο δικαίωμα;;;

Με ποιο δικαίωμα;;;

Οταν πριν από 325 χρόνια, το 1689, οι Βρετανοί μίλησαν για τα δικαιώματα του ανθρώπου και τα κωδικοποίησαν στην περίφημη «Χάρτα», ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι στην Ελλάδα του 2014, θα διεκδικούσαμε ακόμη το προφανές.

Της Σόνιας Χαϊμαντά

Ότι θα αγωνιζόμασταν –αδιέξοδα αλλά ελπιδοφόρα - για το δικαίωμα στην… προστασία του Δικαιώματος.

Η ομάδα του Newsbomb, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πραγματοποίησε μια μοναδική έρευνα, συλλέγοντας κρίσιμα στοιχεία, για να διαπιστώσει – ότι στην Ελλάδα της τροϊκανής «κατοχής», τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, βασανίζονται, στραγγαλίζονται, υποφέρουν, όσο και οι ίδιοι οι Ελληνες πολίτες.

Βασικές έννοιες όπως η Αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στη Ζωή, η απαγόρευση των βασανιστηρίων και των εξευτελιστικών ποινών ή μεταχείρισης, η απαγόρευση της δουλείας και της καταναγκαστικής εργασίας αποτελούν για τη συγκυβέρνηση «ψιλά γράμματα», χαμένα στη μετάφραση του πολυσέλιδου δόγματος των Μνημονίων.

Εννοιες όπως η Ελευθερία, η Ασφάλεια, ο σεβασμός της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, το δικαίωμα γάμου και ίδρυσης οικογένειας, η ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, έκφρασης και πληροφόρησης, συνιστούν για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τα πιο «σύντομο ανέκδοτο» που διασκεδάζει προφανώς τους σαδιστές δανειστές μας.

Η ισότητα, η αλληλεγγύη, η ιθαγένεια, η δικαιοσύνη δεν αποτελούν παρά μια άχρηστη και επικίνδυνη για το σύστημα, πολυτέλεια, που θυσιάζεται στον βωμό της κρίσης και της ανάγκης εξυπηρέτησης των «δημίων» του ελληνικού λαού. Η συνεισφορά του Newsbomb στη σημερινή μέρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά τροφή για… σκέψη. Την ελεύθερη σκέψη, το μοναδικό ευτυχώς, αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα…

Διαβάστε αναλυτικά την πλούσια θεματολογία στο Bomb Plus - Magazine.

Σχετικές ειδήσεις