ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μανώλης Πετσίτης: Το... golden boy του Μαξίμου δεν είχε πατήσει ποτέ στην ELFE του Λαυρεντιάδη

Μανώλης Πετσίτης: Το... golden boy του Μαξίμου δεν είχε πατήσει ποτέ στην ELFE του Λαυρεντιάδη

Σχέσεις κυβέρνησης με Λαυρεντιάδη: Το κουτί της... Πανδώρας άνοιξε και οι αποκαλύψεις που έρχονται είναι καταιγιστικές - Μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τον Μανώλη Πετσίτη, «κολλητό» του Νίκου Παππά που μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παράλληλα ήταν υπάλληλος του Λαυρεντιάδη, σήμερα 10/12/2018, το Newsbomb.gr σας αποκαλύπτει ότι ο κύριος αυτός, δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στην ELFE! - Tρεις μέρες μετά την αποκάλυψη απάντησε ο Νίκος Παππάς και παραδέχθηκε ότι ο Πετσίτης είναι συμμαθητής του και κάποια στιγμή ήταν δίπλα του εθελοντικά

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR: ΠΗΡΕ 210.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ELFE

Υπάρχει άνθρωπος - κλειδί που γνωρίζει τα πάντα; Πώς πληρωνόταν ο κ. Πετσίτης και για ποιες υπηρεσίες; Ως τι πληρωνόταν; Ως χημικός; Ως σύμβουλος; Ως σερβιτόρος;

Ερωτήματα στα οποία δεν απαντά κανείς.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι: Ο άνθρωπος μπορεί να πληρώνεται από όποιον θέλει και να εργάζεται όπου θέλει.

Παντελώς έκθετος ο Πρωθυπουργός

Όμως από την ώρα που ο κ. Μανώλης Πετσίτης μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το σκάνδαλο με την υπόθεση ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη, δεν μπορεί να μένουν σκιές για τη σχέση της κυβέρνησης με τον υπόδικο επιχειρηματία.

Γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι με αυτή την υπόθεση έκθετος είανι ο Αλέξης Τσίπρας πρωτίστως και στη συνέχεια όλοι οι υπουργοί που σχετίζονται με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.

PETSITIS 2.JPG 222

Επίσης είναι απορίας άξιον γιατί κανείς δεν μας λέει πώς αυτός ο κύριος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και φωτογραφιζόταν στην αίθουσα Τύπου που κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός όπως αποκάλυψαν με σχετική φωτογραφία ΤΑ ΝΕΑ.

Ο μόνος που γνωρίζει το πραγματικό περιεχόμενο της εργασίας του Μανώλη Πετσίτη προς την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά είναι ο Οικονομικός Διευθυντής της ELFE Χρήστος Καμπούρης.

Ο κ. Καμπούρης είναι στενός συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και περιλαμβάνεται μαζί με τον υπόδικο επιχειρηματία στα 11 άτομα σε βάρος των οποίων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη στις 30 Ιουλίου για την υπόθεση των οφειλών της ELFE προς την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου.

Έως τις 22 Μάιου του 2015 ο κ. Καμπούρης, ήταν αναπληρωτής διοικητής στο ΜΕΤΑΞΑ, ωστόσο αποχώρησε μετά την απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να αλλάξουν όλες διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Για την ιστορία ο Καμπούρης είναι διδάκτωρ χρηματοοικονομικής με μετεκπαίδευση σε διοίκηση της υγείας.

Συνδικαλιστές μέλη της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας αναφέρουν πως «στους παροικούντες στην Καβάλα ήταν γνωστό πως η ELFE είχε σύνδεσμο με το Μαξίμου» και πως πλέον αποκαλύπτεται πως τον ρόλο αυτό τον έπαιζε ο Μανώλης Πετσίτης.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Χρήστος Καμπούρης είναι διπλά υπόλογος.

Ο Λαυρεντιάδης δεν είχε χρήματα να πληρώσει τους εργαζόμενους, αλλά πλήρωνε τον Πετσίτη

Ο κ. Καμπούρης όχι μόνον γνώριζε τη σχέση Λαυρεντιάδη – Πετσίτη – Μαξίμου, αλλά το 2016 και το 2017, κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει σε βάρος της διοίκησης της ELFE οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας (που είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα είτε είχαν απολυθεί), υποστήριζε πως η εταιρεία δεν είχε χρήματα να καταβάλει τις μισθοδοσίες.

manolis petsitis 56565

Την ίδια στιγμή όμως, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο κ. Καμπούρης υπέγραφε τη σύμβαση του Μανώλη Πετσίτη που προέβλεπε αμοιβές 72.693 ευρώ για το 2016 και 128.500 ευρώ για το 2017.

Πηγές κοντά στην Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας υποστηρίζουν πως τα «βάσανα» των εργαζομένων στα φωσφορικά λιπάσματα δεν έχουν τελειώσει, καθώς η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα για οριστική αποκατάσταση των απολυμένων παραμένει στα χαρτιά. Tην ίδια ώρα καταγγέλλουν πως επιδεικνύεται περίεργη ανοχή προς τη Διοίκηση της ELFE και προς τις εταιρείες δορυφόρους της -όλες συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη- οι οποίες δεν εμφανίζονται στις τριμερείς συναντήσεις που διοργανώνονται στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα.

lavrentis lavrentiadis 1200x782

Κατά τους συνδικαλιστές το «μεγάλο κόλπο» που δρομολογούσαν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι «πολιτικοί τους εξυπηρετητές» ήταν να θέσουν σε «εξυγίανση» την υπερχρεωμένη ELFE, κουρεύοντας καθολικά τις οφειλές της προς προμηθευτές και πιστωτές, δηλαδή πρςο τη ΔΕΠΑ και τους εργαζόμενους στα λιπάσματα. Την ίδια στιγμή, θα περνούσαν το παραγωγικό κομμάτι της λειτουργίας της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων στις «παρένθετες» εταιρείες που έχει συστήσει ο Λαυρεντιάδης τα τελευταία χρόνια.

«Οι δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν, δείχνουν ξεκάθαρα τον δρόμο: η εργοδοσία στη ΒΦΛ είναι ΜΙΑ και αδιαίρετη, οι εταιρείες που κατά καιρούς εμφανίζονται ως «ανεξάρτητες μεταξύ τους» δεν είναι παρά τα μέρη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που σκοπό είχε και έχει: α) να ξεπεραστεί ο σκόπελος της «υπερχρέωσης» της «μητρικής» ELFE και β) να μειωθεί το εργασιακό κόστος σε βαθμό που να αντιβαίνει στους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία μιας βαριάς χημικής βιομηχανίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και όλης της περιοχής», αναφέρει η ΟΕΧΒΕ σε πρόσφατη της ανακοίνωση.

Οι συνδικαλιστές θεωρούν πως από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη θα εξετάσει τη σχέση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τον Μανώλη Πετσίτη, και τις σχέσεις του τελευταίου με τον Θεόδωρο Κιτσάκο, τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ -που πριν αναλάβει στην επιχείρηση αερίου είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE- τότε θα αναδειχθεί όλο το εύρος της πολιτικής διαπλοκής στην υπόθεση ELFE- ΔΕΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως για την υπόθεση εξετάζεται ήδη αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να γίνει πλήρης ενημέρωση από τα πολιτικά πρόσωπα που ο Θεόδωρος Κιτσάκος αποκάλυψε πως γνώριζαν την υπόθεση των οφειλών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ, αλλά και ενημέρωση από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, που από το 2011 έχει αναδείξει τις μεθοδεύσεις Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην ELFE.

Διαβάστε επίσης:

Μανώλης Πετσίτης: Ο κολλητός του Νίκου Παππά που από σερβιτόρος έγινε υπάλληλος του Λαυρεντιάδη

Πολιτικός «σεισμός» μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις σχέσεις κυβέρνησης – Λαυρεντιάδη