ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σκέψεις αναβολής των εκλογών στον Ερυθρό Σταυρό - Ανησυχία για «αθέμιτες πρακτικές»

Σκέψεις αναβολής των εκλογών στον Ερυθρό Σταυρό - Ανησυχία για «αθέμιτες πρακτικές»
Προβληματισμός για τον αριθμό των νέων μελών

Έξι ημέρες πριν λήξει η προθεσμία της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), διακινούνται φήμες για αναβολή της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών, που έχουν οριστεί για τις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Ο λόγος που προβάλλεται είναι η χαμηλή μέχρι σήμερα προσέλευση εγγραφής νέων μελών. Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους όρους που έχει θέσει η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ) για να επανέλθει ο ΕΕΣ σε καθεστώς πλήρους μέλους, είναι το άνοιγμα του Οργανισμού στην κοινωνία και η εκλογή του νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου από διευρυμένο εκλογικό σώμα. Όμως, μέχρι στιγμής τα εγγεγραμμένα μέλη φέρονται να είναι λιγότερα από τον επιθυμητό αριθμό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίας των Συντακτών», η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει προβληματισμό, τόσο στη Διεθνή Ομοσπονδία, όσο και στο εποπτεύον υπουργείο Υγείας. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του ΕΕΣ φέρεται να κάνει σκέψεις μετάθεσης των εκλογών για αργότερα. Άλλοι, πάλι, υποστηρίζουν ότι ο νυν πρόεδρος, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, φοβάται τη δυναμική της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου Αντώνιου Αυγερινού. Ο ίδιος ο κ. Αυγερινός, απευθύνεται με νέα επιστολή του στα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, στην οποία τονίζει:

«Είμαστε υποχρεωμένοι για άλλη μια φορά να σας κάνουμε γνώστες τις αθέμιτες πρακτικές και σκέψεις του νυν προέδρου κ. Μαμαντόπουλου όσο αναφορά τις πολυπόθητες για όλους εκλογικές αρχαιρεσίες.

Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του κ. Μαμαντόπουλου (σε πολλά περιφερειακά τμήματα του Ε.Ε.Σ) αποκαλύπτονται οι προθέσεις της Διοίκησής του να αναβάλει τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί και ανακοινωθεί για τις 17 Φεβρουαρίου.

Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και τα όσα θα ακολουθήσουν στον οργανισμό δεν θα έχουν προηγούμενο καθώς αποτελούν επικίνδυνους χειρισμούς που ελλοχεύουν την συνέχιση της αστάθειας και αφορμής να ξεκινήσει νέος γύρος δικαστικών διενέξεων (ίσως αυτό επιδιώκουν να μείνουν εσαεί στην εξουσία).

Χωρίς την παραμικρή εκτίμηση και σεβασμό στον κόπο όσων εργάσθηκαν σκληρά για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, στο πρόσωπο των υποψηφίων και των νέων μελών που έχουν πράξει τις δέουσες ενέργειες προκειμένου να λάβουν μέρος στις εκλογικές αρχαιρεσίες, εκθέτει όλον τον Ερυθρό Σταυρό καθώς οι εκλογές έχουν ανακοινωθεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.

Δεν είναι δυνατόν να απαξιωθεί για δεύτερη φορά η εγγραφή μελών και υποψηφιοτήτων στον Ε.Ε.Σ. και καταλαβαίνετε πως κάτι τέτοιο θα αναγκάσει πολλούς υποψηφίους και μέλη να προστατέψουν το δίκιο τους και να αναζητήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα τους, αφού αυτή τη φορά το αντίτιμο που κλήθηκαν να καταβάλουν είναι αρκετά υψηλό για τα τωρινά δεδομένα στην Ελλάδα.

Είναι βέβαιο ότι πολλά νέα μέλη και υποψήφιοι θα αναζητήσουν το δίκιο τους μέσω της δικαστικής οδού καθώς εμπαίζονται με τον χειρότερο τρόπο η προσωπικότητα τους και όλα τους τα δικαιώματα.

Θέλω να τονίσω την απογοήτευση που θα κυριέψει κάθε υγιή δύναμη και κάθε πολίτη που έχει σκοπό να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του Ερυθρού Σταυρού αφού η αναξιοπιστία μιας τέτοιας ενέργειας αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία διαφάνεια και καμία δημοκρατική πρόθεση εκ μέρους της Διοίκησης.

Εύκολα λοιπόν αντιλαμβανόμαστε την δημόσια κατακραυγή που θα εξελιχθεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανά την Ελλάδα καθώς και την μαζική φυγή υποψηφίων κυρίως στα Περιφερειακά Τμήματα με την απομάκρυνση μελών και εθελοντών αφού θα έχουν πλέον πειστεί ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. να γίνουν εκλογές και έτσι δεν θα προσέλθουν ξανά στην μελλοντική εκλογική διεργασία.
Επίσης θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι η μη πραγματοποίηση των εκλογικών διαδικασιών θα οδεύσει στην πλήρη διάλυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πεπεισμένοι ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν συνάδουν με την ομαλότητα και τις αρχές της Διεθνούς Ομοσπονδίας, αλλά και όλης της κοινότητας Ερυθρών Σταυρών και Ημισελήνου και για την αποφυγή ενός τόσο μεγάλου σκανδάλου θα θέλαμε την άμεση ενεργοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας όπως και στο παρελθόν προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Καλούμε την Διεθνή Ομοσπονδία να προστατέψει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις και να αποτελέσετε την κινητήριο δύναμη που θα αποτρέψει ένα τέτοιο ναυάγιο.

Αντώνιος Αυγερινός».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις