Πόρτο Ράφτη: Επίγειος τουριστικός ...σκουπιδότοπος

Ιωάννα Κατσίμπα Ιωάννα Κατσίμπα

Πόρτο Ράφτη: Επίγειος τουριστικός ...σκουπιδότοπος
Η περιοχή του Πόρτο Ράφτη έχε «πνιγεί» στα σκουπίδια
INTIME

Φαντάζομαι πως δεν είμαι η μόνη που γνωρίζει πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες;

Πως χιλιάδες κόσμου καταφθάνουν για να απολαύσουν γαλαζοπράσινα νερά, όμορφα τοπία και την περιβόητη ελληνική φιλοξενία.

Ωστόσο, έχουμε αναρωτηθεί κατά πόσο αυτή η εικόνα συνάδει με την πραγματικότητα της Ελλάδας του 2019;

Και ας πάρουμε το παράδειγμα του Πόρτο Ράφτη, ενός κατά τα άλλα, μαγευτικού θέρετρου της Ανατολικής Αττικής, μόλις μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.

Αλλά για τι ανάσα μιλάμε κυρίες και κύριοι, αναζωογονητική ή μολυσμένη και τοξική από τα χιλιάδες σκουπίδια που πλαισιώνουν τους δρόμους;

Τι κι αν φτάσαμε –αισίως δεν θα το έλεγα- στο τέλος της θερινής περιόδου, τόνοι σκουπιδιών ξεχειλίζουν από τους ελάχιστους κάδους που είναι τοποθετημένοι στην περιοχή. Εικόνες από αδέσποτα ζώα «ξεσκίζουν» και μεταφέρουν τα χιλιάδες υπολείμματα προς κάθε κατεύθυνση, αέρηδες «οδηγούν» λυσσαλέα προς τις ακτές και τις θάλασσες κάθε είδους απόρριμμα και σμήνη εντόμων, ποντικιών και φιδιών «ορέγονται» τα υγρά και τα ζουμιά που «κείτονται» στους δρόμους.

Εικόνα «ειδυλλιακή».

Πρόκειται για τις αναμνήσεις που θα στοιχειώνουν κάθε επισκέπτη, αλλά και κάτοικο της περιοχής.

Επομένως ξεχάστε τις ανέμελες βουτιές από την «Ερωτοσπηλιά» ως το «Αυλάκι», καθώς η εξοχική περιοχή είναι «πνιγμένη» στα απορρίμματα και τα υπολείμματα υλικών επισκευής των κατοικιών και περιποίησης των κήπων, τα οποία είναι ιδιαιτέρως επιβλαβή για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Ενώ παράλληλα στους πενιχρούς κάδους, τοποθετείται και μεγάλη ποσότητα κλαδεμάτων, τα οποία πέρα όλων των άλλων αυξάνουν και την πιθανότητα πυρκαγιάς.

Αλλά ποιος θυμάται στην Ελλάδα και ποιος μαθαίνει από τα τραγικά λάθη για να συμβεί τώρα;

Αυτές είναι οι εικόνες που συνθέτουν το παζλ της καλοκαιρινής περιόδου στο Πόρτο Ράφτη, εφόσον οι Υπηρεσίες του Δήμου Μαρκόπουλου δεν αναλαμβάνουν καμία πρωτοβουλία, αλλά και καμία ευθύνη για να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο ολοένα και αυξάνεται.

Ίσως τελικά οι κάτοικοι της περιοχής, οι παραθεριστές και τα μικρά παιδιά να μην είναι σημαντικό δέλεαρ για την κινητοποίηση των αρμόδιων, αρκεί μόνο να συμμετέχουν στην αύξηση των Τελών στα ταμεία του Δήμου, ο οποίος ωστόσο σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Αθάνατη Ελλάδα...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved