ΑΠΟΨΕΙΣ

Κοροναϊός: Κύριε Μητσοτάκη κάντε αυτό που επιβάλλει η λογική - Κλείστε τις εκκλησίες τώρα

Κοροναϊός: Κύριε Μητσοτάκη κάντε αυτό που επιβάλλει η λογική - Κλείστε τις εκκλησίες τώρα
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Κοροναϊός:  Είναι άλλο πράγμα η πίστη του καθενός και άλλο πράγμα η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα - Τούτες τις στιγμές που η Ελλάδα και η υφήλιος δοκιμάζονται από μια φονική πανδημία, αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης να συζητάμε αν θα μείνουν ανοικτοί ή κλειστοί οι ναοί της ορθοδοξίας - ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει χρέος να επιβάλλει την λογική όταν κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν την έννοια του δημοσίου συμφέροντος - Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας 

Σύμπασα η επιστημονική κοινότητα και η επίσημη ελληνική πολιτεία δηλώνει ότι έπρεπε ήδη να έχει σταματήσει η λειτουργία των ιερών ναών και παρόλα αυτά οι Ιεράρχες αρνούνται να προχωρήσουν στο κλείσιμο των ναών, άγνωστο γιατί.

Τι φοβούνται άραγε;

Μήπως κλονιστεί το θρησκευτικό συναίσθημα του ποιμνίου;

Μήπως αλλαξοπιστήσουν;

Είναι δυνατόν να βάλουμε στην ίδια ζυγαριά την ανθρώπινη ζωή με το θρησκευτικό συναίσθημα ορισμένων;

Και αφού οι Ιεράρχες φοβούνται να αναλάβουν το πολιτικό ή θρησκευτικό ή οποιοδήποτε άλλο κόστος και να βάλουν λουκέτο, ας πάρει, νομικά, την απόφαση το ελληνικό κράτος.

«Η ζωή των παιδιών μας είναι πολύ πιο πάνω από ιεράρχες»

Εν τέλει, δεν μπορεί να υπακούν στο Κράτος όλες οι δομές του τόπου ιδιωτικές και δημόσιες και να μην υπακούν οι Ιεράρχες και οι Μητροπολίτες.

Σε καμία σοβαρή πολιτεία δεν υπάρχουν τσιφλίκια και καπετανάτα.

Η ζωή των παιδιών μου, των παιδιών μας είναι πολύ πιο πάνω από οποιονδήποτε Δεσπότη, Μητροπολίτη ή Αρχιεπίσκοπο.

Από οποιονδήποτε «πιστό» που θέλει ντε και καλά - εν μέσω πανδημίας - να πηγαίνει στις εκκλησίες για να παρακολουθεί ιερά μυστήρια.

Δεν θα πάθει κανείς τίποτα αν απέχει ένα - δυο μήνες.

Άλλωστε ο Θεός βρίσκεται παντού, βρίσκεται μέσα μας, δεν χρειάζεται να τρέχεις στις εκκλησίες και στους ναούς για να τον βρείς.

Ακούω τις δηλώσεις των ταγών της Εκκλησίας και πραγματικά θλίβομαι.

Ήξεις αφήξεις.

Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Μιλάμε για αστεία πράγματα. Παιδαριώδη, για να μην πω καμια βαριά κουβέντα.

«Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν "παρουσιολόγιο" στους Ιερούς Ναούς. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής όσο και της ατομικής ευθύνης», τονίζει, μεταξύ άλλων, και αποκλειστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το θέμα εξάπλωσης του κοροναϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Τι μας λέει δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος;

Ότι επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια των «πιστών» για το αν θα πάνε στην Εκκλησία ή όχι;

Επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του οποιουδήποτε να συμβάλλει στην ραγδαία εξάπλωση του ιού πηγαίνοντας σε ένα κλειστό χώρο όπως η εκκλησία που ως επί το πλείστον συγκεντρώνονται άτομα μεγάλων ηλικιών που ανήκουν συνήθως σε ευπαθείς ομάδες;

Αναλυτικότερα, η δήλωση του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει ως εξής:

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και του ελληνικού λαού, στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός και συμπαραστάτης στην εθνική προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενημερώνοντας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, τους πολίτες. Επίσης, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, αποφάσεις τις οποίες εφάρμοσε και εφαρμόζει.

Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν "παρουσιολόγιο" στους Ιερούς Ναούς. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής όσο και της ατομικής ευθύνης. Και για την Εκκλησία μας, είναι προφανές ότι όσοι ανθρωπίνως ανησυχούν και φοβούνται και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι το ίδιο πιστοί Χριστιανοί με όλους τους υπόλοιπους.

Η Εκκλησία μας ουδέποτε στάθηκε απέναντι στην Επιστήμη και ουδέποτε επιχείρησε να την υποκαταστήσει. Όμως, ούτε η Επιστήμη επιχείρησε ποτέ να υποκαταστήσει την Εκκλησία στα θέματα Πίστης».

«Εγώ δεν διαπραγματεύομαι την υγεία των παιδιών μου με κανέναν Αρχιεπίσκοπο»

Ας πει κάποιος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ότι εγώ δεν διαπραγματεύομαι την υγεία ούτε των παιδιών μου, ούτε των οικείων προσώπων μου στο όνομα καμίας Εκκλησίας και κανενός παγκαριού!

Διάβαζα την τελευταία (πιο πρόσφατη) ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία αναφέρει επί λέξει ότι:

«τάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγιείας. Τέλος, η ΔΙΣ επιβεβαιώνει την απόφασή της για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Ιερών Ναών και την τέλεση σε αυτούς των ιερών ακολουθιών».

Και έτσι κι αλλιώς δηλαδή.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών που υποτίθεται ότι είναι σοβαρός άνθρωπος, στη δήλωσή του, αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέδιο εναντίον της Εκκλησίας και της Πίστεως:

«Προκαλεί, πάντως, αφάνταστη λύπη και βαθιά πικρία η απόπειρα ορισμένων, δήθεν ελιτίστικων, κέντρων που αγνοούν και τα στοιχειώδη της Πίστεως και τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, να μετατοπίσουν, δολίως και τεχνηέντως, τη συζήτηση σε καθαρά πνευματικά ζητήματα, διότι προφανώς αυτοσυντηρούνται ή δικαιολογούν την ύπαρξή τους από διχαστικές λογικές, οι οποίες τορπιλίζουν την ίδια την εθνική συναίνεση και ομοψυχία, που η Πατρίδα μας, αυτές τις στιγμές, έχει τόσο ανάγκη», αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος.

Όχι κύριε Αρχιεπίσκοπε. Η Πατρίδα μας, αυτές τις στιγμές έχει ανάγκη να επιζήσει και να επιβιώσει με το λιγότερο δυνατό κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Μπορούμε να προσευχηθούμε και στο σπίτι μας και στο βουνό και στη θάλασσα.

Δεν τίθεται κανένα θέμα αν κολλάει ή όχι ο ιός από την θεία λειτουργία. Τίθεται θέμα μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων στον ίδιο χώρο και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Όμως ΟΧΙ δεν θα ανοίξω διάλογο με κανέναν ιερωμένο ή ιεράρχη ή ποιμενάρχη.

«Κύριε Μητσοτάκη κάντε αυτό που επιβάλλει η λογική - κλείστε τις εκκλησίες τώρα»

Η τελική απόφαση ανήκει στον κυβερνήτη του κράτους και αυτός λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν έρθει η ώρα των ευθυνών ποιμενάρχες και Δεσποτάδες θα είναι άφαντοι.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μου θα πληρώσει το κόστος. Κανείς από εσάς που σκίζετε τα ρούχα σας για να πηγαίνετε στην θεία λειτουργία δεν θα εμφανιστεί μπροστά.

Όλοι θα κρυφτείτε...

Απευθύνομαι λοιπόν στον πρωθυπουργό της χώρας μου, έναν άνθρωπο νέο και σοβαρό.

Κύριε Μητσοτάκη εφαρμόστε τώρα το νόμο και για τις Εκκλησίες.

Κύριε Μητσοτάκη το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είναι στο πλευρό σας εδώ και πολλές μέρες.

Δεν έχετε ανάγκη κανέναν παπά, κανέναν ιεράρχη για να κυβερνήσετε.

Έχετε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό σας και αυτή αρκεί για να προστατεύσετε τον λαό σας.

Εν ονόματι του δημοσίου συμφέροντος ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Κοροναϊός - Το Newsbomb.gr στον παλμό της κοινωνίας: Με γάντια οι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Κοροναϊός στην Ελλάδα - Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ