ΑΠΟΨΕΙΣ

Το έργο με τους «μπάτσους - γουρούνια», λυπάμαι δεν το αγοράζω

Το έργο με τους «μπάτσους - γουρούνια», λυπάμαι δεν το αγοράζω
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Ότι θα έφτανα να υπερασπίζομαι το έργο των Σωμάτων Ασφαλείας και της Ελληνικής Αστυνομίας, ειλικρινά δεν το είχα φανταστεί ποτέ στη ζωή μου – Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας

Όπως χιλιάδες Έλληνες πολίτες και εγώ έχω υποστεί αρκετές φορές την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων αστυνομικών και έχω δαρεί σε πορείες και έχω αντιμετωπίσει επιθετικές συμπεριφορές. Ούτε ο πρώτος, είμαι ούτε ο τελευταίος. Σημειώνω απλά ότι το ίδιο bullying έχω υποστεί και από γιατρούς και από εφοριακούς και πάει λέγοντας...

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει ένα απίστευτο μένος κατά των αστυνομικών, το οποίο φουντώνει και στο εσωτερικό της χώρας μας, από συγκεκριμένα κέντρα.

Το μένος αυτό δεν βασίζεται σε εποικοδομητική κριτική που θα μπορούσε να βελτιώσει το ρόλο και την επιχειρησιακή λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και το οποίο θα ήταν βεβαίως καλοδεχούμενο.

Βασίζεται κατά κύριο λόγο σε εμμονές του παρελθόντος και σε μια αόριστη στοχοποίηση συνολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακούω για παράδειγμα και διαβάζω άρθρα διαφόρων άκαπνων παλληκαριών που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι να βάζουν ξανά ταμπέλες «μπάτσοι», «γουρούνια», «δολοφόνοι» και διάφορα άλλα όμορφα. Τις επανέφεραν μέσα από τα αραχνιασμένα σεντούκια της δήθεν επανάστασής τους. Κατά περίεργο τρόπο οι περισσότεροι εξ’ αυτών προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έγιναν δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα προηγούμενα χρόνια απλά «πετάλωναν τζιτζίκια».

Προσέξτε, για να είμαι ακριβής και δίκαιος, επίσημα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει τέτοιο μένος κατά των αστυνομικών.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού κάθε βουλευτής της αντιπολίτευσης φυλάσσεται από δεκάδες αστυνομικούς.

Βγάζουν λοιπόν όλοι αυτοί οι δημοσιολόγοι τη χολή τους για την αστυνομία με τις γνωστές καραμέλες περί αστυνομικής βίας, περί βασανιστών, περί κρατικής βίας δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία εργαλειοποιείται πολιτικά.

Μπαίνουν «ταμπέλες» σε ανθρώπους- εργαζόμενους και δημιουργείται ένα κλίμα ότι περίπου η ΕΛ.ΑΣ. είναι η ίδια με τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Κάποιοι λοιπόν διαστρεβλώνουν συνειδητά το έργο και τον θεσμικό ρόλο της αστυνομίας. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να «ουρλιάζουν» από τα social media ότι το κράτος σπαταλάει 34 εκατομμύρια ευρώ για κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα και εξοπλισμό για τα σώματα ασφαλείας!

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα θα έπρεπε να κοιτάει μπροστά στη νέα εποχή, κάποιοι ανοίγουν σε κάθε επιχείρηση της Αστυνομίας σκουριασμένες βαλβίδες του παρελθόντος για να εκτονώνεται το μένος της «άλλης πλευράς».
Κατηγορούν το κράτος γιατί δαπανά χρήματα για την εθνική ασφάλεια.

Ε και; Τι έγινε; Και 34 και 35 και 45 εκατομμύρια αν χρειαστεί να δοθούν.

Άλλωστε κανείς από αυτούς που υβρίζουν δεν πρόκειται να πάει στον Έβρο για να σταματήσει οποιαδήποτε εισβολή από τους Τούρκους.

Άλλοι θα πάνε να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Θα πάνε οι μπάτσοι, αυτά τα γουρούνια. Και στον Έβρο θα πάνε και στα νησιά και παντού. Και θα φάνε μολότοφ, πέτρες, καπνογόνα και σφαίρες αν χρειαστεί από τους λυσσασμένους πράκτορες των Τούρκων.

Οι «ευαισθητούληδες» θα βλέπουν τα επεισόδια από την τηλεόραση και θα πίνουν μπύρα με ποπ κορν…

Οδηγεί κάπου αυτό το εμφυλιοπολεμικό παραμυθάκι; Αυτή η προπαγάνδα που καναλιζάρει την κοινή γνώμη ενάντια στην αόρατη «απειλή» της αστυνομικής καταστολής;

Όχι, δεν οδηγεί απολύτως πουθενά.

Αυτό το αφήγημα είναι παλιακό και είναι και επικίνδυνο για τον τόπο μας, για το Έθνος μας, αλλά και για την ίδια την λειτουργία της Δημοκρατίας.

Ο Έλληνας αστυνομικός το 2020 δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον αστυνομικό του 1970 και αυτό το ξέρει σύμπασα η ελληνική κοινωνία.

Τι ακριβώς θέλουν όλοι αυτοί οι ευαισθητούληδες;

Ποια αστυνομία θέλουν οι υπερ-αλληλέγγυοι;
Ή μήπως δεν θέλουν καμία αστυνομία;
Μήπως θέλουν να φτιάξουν τους δικούς τους «πολιτοφύλακες»;
Να κάνουν τα δικά τους λαϊκά δικαστήρια;
Εκεί πάει αυτό το παιχνιδάκι;
Να μπει στο απόσπασμα η Δημοκρατία;

Όχι φίλοι μου. Όπως υπάρχουν γουρούνια μπάτσοι, υπάρχουν και ρουφιάνοι δημοσιογράφοι και κακοί χασάπηδες και κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι και λαδιάρηδες εφοριακοί και απατεώνες γιατροί και βρωμιάρηδες δικηγόροι κλπ κλπ.
Στο τσουβάλιασμα λέω όχι.

Υπάρχουν και διαμάντια και εκεί πρέπει να κάνουμε focus.

Δεν είμαστε ούτε όλοι οι δημοσιογράφοι ρουφιάνοι, ούτε όλοι οι αστυνομικοί μπάτσοι.

Τον κοινωνικό σας αυτοματισμό να τον πάρετε και να τον τρίψετε στα μούτρα σας.

Δεν ταιριάζει στην Ελλάδα που θέλουμε. Δεν ταιριάζει στην Δημοκρατία.

Και ναι, ακόμα έχουμε Δημοκρατία, ευτυχώς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.